Elsodort egy kisfiút, majd elhajtott

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy férfit, aki a múlt héten Kerepesen elütött az autójával egy hatéves bicikliző kisfiút, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

A férfi június 16-án délelőtt egy földúton sodorta el a bicikliző kisfiút. A gyermek ráesett a motorháztetőre, majd onnan lecsúszott az autó mellé, a földre. A gyanúsított megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A kisfiút a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrök még aznap őrizetbe vették a 22 éves kerepesi férfit. A gödöllői rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt indított eljárást ellene.

Szerző

Vascsővel szúrta combon

Publikálás dátuma
2016.06.20. 13:47
Fotók: police.hu
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrse súlyos testi sértés bűntett és önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vasárnap este őrizetbe vette P. János 62 éves tiszaalpári lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. június 19-én 21 óra körül Tiszaalpáron, a Bethlen Gábor utcában szóváltásba keveredett egy 24 éves és egy 27 éves helyi lakossal. Az előbbi sértettet egy vascsővel térden ütötte, majd a másik férfit a csővel combon szúrta - írja a police.hu.

Ezt követően - eszközzel a kezében - elhagyta a helyszínt. A kiérkező tiszaalpári körzeti megbízottak nyomókötéssel elszorították a 27 éves férfi lábát, akit átadtak a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak. A sértettek az elsődleges orvosi szakvélemény alapján könnyű és súlyos sérülést szenvedtek.

A helyszín közelében a rendőrök elfogták P. Jánost. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított azért vonta kérdőre, illetve bántalmazta a sértetteket, mert ők a lánya táskájából pénzt és cigarettát loptak el. A tiszakécskei rendőrök kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Szerző

7,5 milliárdos csalás - Kétezer károsult

Vádat emeltek a több mint kétezer embernek összesen 7,5 milliárd forintos kárt okozó férfi ellen csalás és pénzmosás miatt az úgynevezett Fortress-ügyben - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleménye szerint az 52 éves vádlott 2012 és 2014 között magát egy nem létező cég képviselőjének kiadva valótlan befektetési lehetőséget kínált, és ehhez egy széles körű üzletkötői hálózatot épített ki.

A férfi 2010-ben készített egy honlapot, amely úgy mutatta be a fiktív céget, mint a világ egyik vezető nemzetközi biztosítási és befektetési szervezetét, amelynek tagvállalatai világszerte személy-, élet- és vagyonbiztosítással, valamint a pénzügyi szolgáltatások széles körével foglalkoznak. A vádlott befektetők toborzása céljából előadásokat is tartott egy budapesti irodaházban.

A vádlott több száz tagból álló üzletkötői hálózatot épített ki. A befektetési lehetőségek hirdetésére, üzletkötők toborzására és képzésére, valamint ügyfelek felkutatására és a szerződések megkötésére egy kft.-t működtettek.

A befolyó pénzt a férfi nem fektette be pénzügyi eszközökbe, viszont a vele szerződők egy részének kifizette a lejáratkor esedékes tőkét, illetve hozamot a későbbi befektetők által befizetett pénzből. Ezzel csupán az volt a célja, hogy megtévessze az ügyfeleit.

A vádlott mintegy 7,5 milliárd forint kárt okozott a befektetőknek. A férfi segítői és az üzletkötők nem voltak tisztában a szándékával, nem tudták, hogy a cég fiktív.

A Fővárosi Főügyészség csaknem ezeroldalas vádiratában a férfit 2072 rendbeli csalással és pénzmosással vádolja - közölte Ibolya Tibor.

Több lap hírül adta 2014 októberében, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette Sz.-F. Zsoltot üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja - piramisjáték - miatt. A cikkek szerint a férfi amerikai és máltai székhelyű cégekre (Fortress és Flow Money) hivatkozva 2012-től az ország számos pontján vett át a sértettektől különböző, akár milliós összegeket.

A nyomozást idén március elején zárták le, akkor még öt másik gyanúsítottja is volt az ügynek.

Szerző