Előfizetés

Egészségügy - Kiszolgáltatottabbak lesznek az emberek?

Az LMP jelentős forrásnövelést szorgalmaz az egészségügyben, országgyűlési képviselőjük, Ikotity István szerint ellenkező esetben kétsebességes ellátás alakul ki Magyarországon. 

A politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a magas keresetűek jó minőségű ellátáshoz juthatnak a magánszektorban, míg a szegényebbek egy folyamatosan romló ellátást vehetnek igénybe. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szétverése pedig nem csökkenti a bürokráciát, de még kiszolgáltatottabbá teszi az embereket - jelentette ki.  Ikotity István azonnali, általános 50 százalékos béremelést tartott szükségesnek a szektorban, de figyelmeztetett arra is, hogy az ország kórházainak adósságállománya havonta 4,6 milliárd forinttal emelkedik.

Kiss László újabb áldozata bukkant fel a TV2-ben

Publikálás dátuma
2016.06.24. 14:44
FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava
Úgy tűnik, még most sincs vége a Kiss László-botránynak, újabb áldozata jelentkezett ugyanis a TV2 Tények című műsorában. Az egykori úszónő az Andy Vajna tulajdonába került tévének azt nyilatkozta, hogy börtönből való szabadulása után vele is erőszakoskodott a lemondott úszókapitány.

"Megkönnyebbülést érzek, hogy elmondtam, csak azt sajnálom, hogy ilyen későn. Ezt nagyon sajnálom, sokkal előbb kellett volna" - mondta a már nyugdíjaskorú hölgy a műsor előzetesében, amiben elhangzik, hogy a nemi erőszakért elítélt, a börtönből frissen szabadult Kiss László erőszakoskodott vele.

A külföldön élő volt úszó azt nyilatkozza, naiv volt, amikor nem látta előre a jeleket, és biztos benne, hogy nem ő volt az egyedüli áldozat, aki eddig hallgatott. "Túl gyerek voltam még akkor, én ilyesmibe bele sem gondoltam. Még egy kapcsolatom sem volt korábban, így mondhatjuk, hogy naiv is voltam."  - nyilatkozta az exkluzív interjúban az egykori úszónő, aki azt állítja, annyira megviselte az eset, hogy évekig le sem ment utána az uszodába. A részletek a Tények mai esti adásában hangzanak majd el.

A riport előzetesét ide kattintva nézheti meg!

Ahogy a Népszava is beszámolt róla, Kiss Lászlót 1962-ben ítélték el Takáts Zsuzsanna csoportos megerőszakolásáért, ám a lemondott úszókapitánynak két másik ügye is volt. Az egyik fél évvel a hatalmas botrányt kavaró esetnél korábban történt, azt a szövetség házon belül kezelte, de a későbbi mesteredzőt három hónapra „mindennemű sporttevékenységtől és az összes uszoda látogatásától eltiltotta”, ezenkívül erre az időre kizárták a magyar válogatott úszókeretéből is. A másik egy nappal a Takács Zsuzsa elleni erőszak után történt, de ez végül nem került a bíróságra.

Kiss László a botrány kirobbanása után lemondott először százhalombattai alpolgármesteri, majd díszpolgári és úszókapitányi posztjáról is. Az ügy nagy figyelmet irányított a nemi erőszak elleni fellépés fontosságára.

"Orbánt meg kell állítani!" - Vesztett Magyarország

Magyarország veszített - így értékelte a brit népszavazáson született döntést pénteken sajtótájékoztatón az MSZP elnök-frakcióvezetője, aki szerint a jelenlegi helyzetben a magyar kormány betelepítési kvótáról szóló referenduma az Európai Unióból kivezető út első állomása lehet, ezért meg kell állítani Orbán Viktor miniszterelnököt ezen az úton.

Tóbiás József értékelése szerint a brit döntés következményeként Magyarországon lassulni fog a gazdasági növekedés, a következő évtizedekben kevesebb uniós fejlesztési forrás érkezik majd magyar településekre, és nyitva  marad az a kérdés, hogy mi történik a Nagy-Britanniában élő és dolgozó 300 ezer magyarral.

Úgy vélte, míg az európai uniós tagországok kormányai és pénzügyi vezetői válságtanácskozásokon keresik a közös megoldást, addig Orbán Viktor magyar miniszterelnök arról beszél, hogyan kösse össze a menekültkérdést saját népszavazási kérdésével. 

Szerinte a brit döntéssel "új helyzet van", világossá kell tenni, hogy a kormány népszavazási kezdeményezése az Európai Unióból kivezető út első állomása, ezzel szemben az MSZP népszavazási kérdése arról szól, hogy bent maradunk az Európai Unióban, és gazdaságában erős, biztonságos Magyarországot tudjunk építeni.

Az MSZP elnöke kiemelte: a kormány populista, demagóg politikája az elmúlt években európai uniós vonatkozásban konfliktust és megosztottságot hozott. "Az állandó Brüsszellel való harcolás az ide vezet. Nagyon komoly árat fog fizetni Magyarország, ha ezen az úton tovább megy" - fogalmazott Tóbiás József, aki szerint meg kell állítani a miniszterelnököt ezen az úton, mert nem ezt kívánja Magyarország érdeke.