Sávlezárás az Árpád hídon másfél hónapig

A dilatációs elemek javítása miatt sávlezárás lesz az Árpád hídon augusztus 19-ig - közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

A munka ideje alatt éjszakánként este 10 és hajnali 5 óra között a szélső forgalmi sávot lezárják Buda felé, nappal pedig terelőkúpok között lehet majd közlekedni.

A Buda felé tartó 34-es, 106-os, 901-es, 918-es és 937-es buszok Margitsziget/Árpád híd megállóhelyét a szigeti lehajtó elé helyezik, a 226-os autóbusz Óbudai-sziget felé pedig nem érinti ezt megállóhelyet.

Szerző

Növelné a bajt a Brexit visszavonása?

A Magyar Liberális Párt helytelennek és károsnak tartja, hogy Nagy-Britannia csak szeptemberben kérelmezi az Európai Unióból való kilépést.

A párt külpolitikai szakértője a brüsszeli EU-csúcs eseményeit elemezve úgy látta, hogy ez csak a bizonytalanságot erősíti. Azt szorgalmazta, hogy lehetőség szerint minél hamarabb zárják le a folyamatot. Szent-Iványi István szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, azon sem szabad gondolkodni, hogy az Egyesült Királyság milyen feltételekkel maradhatna az EU tagja. Szavai szerint a liberálisok sajnálják a brit kiválást, de egy ilyen népszavazás után Nagy-Britannia soha többé nem lehetne az unió konstruktív tagja, a bennmaradás "inkább növelné, mintsem csökkentené" a bajt.

Hangsúlyozta, továbbra is úgy tekintenek Nagy-Britanniára, mint akikkel közösek az értékeik és az érdekeik. Kiemelte, hogy az Egyesült Királyság továbbra is a NATO tagja, Magyarországon a brit cégeknek körülbelül kétezer vállalatban van tulajdonrésze, miközben több százezer magyar dolgozik a szigetországban. Biztosítani kell, hogy sem a gazdaság, sem a munkavállalók vagy az állampolgárok érdekei ne sérüljenek - nyomatékosított.

A politikus helytelenítette, hogy az EU-csúcson a visegrádi országok (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország) az Európai Bizottság (EB) jogkörének korlátozását sürgették, Varsó pedig a bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a menesztését kérte. Ehelyett arra szólította fel a magyar kormányt, hogy tartózkodjon "az unió további rombolásától".

Szent-Iványi István egyúttal szolidaritását fejezte ki az az isztambuli terrortámadás áldozatai és azok hozzátartozói felé. A politikus azt mondta, hogy az Iszlám Állam gyalázatos gyáva merényletet követett el, és mindent meg kell tenni, hogy a szervezet eltűnjön.

Szerző

Nézőpont: több a baloldali, mint a jobbikos

Publikálás dátuma
2016.06.29. 14:35
Forrás: Nézőpont
Noha Vona Gábor gyakran hivatkozik arra, hogy 2018-ban már a Jobbik lesz a Fidesz-KDNP első számú kihívója, a teljes felnőtt népességen belül még mindig nagyobb a baloldali pártok tábora, mint a Jobbiké – derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A pártok támogatottságát nézve a teljes felnőtt népességen belül nincsenek az előző hónaphoz képest érdemi, hibahatáron túli változások. A Jobbik és az MSZP tisztújítása után a Fidesz-KDNP 28, a Jobbik 13, az MSZP 8, a DK 7, az LMP 4, az Együtt és a PM pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bír. Ez azt jelenti, hogy az egykori baloldali összefogásban részt vevő pártok (MSZP, DK, Együtt, PM) támogatottsága együttesen még mindig nagyobb (17 százalék), mint a Jobbik-tábor.

Forrás: Nézőpont

Forrás: Nézőpont

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 40, a Jobbik 24, az MSZP 11, a DK 10, az LMP 7, az Együtt 2, míg a PM tábora 1 százalékos. Ezen a bázison a Jobbik-baloldal párharc kiegyenlített, de elsősorban a baloldali szimpatizánsok rendkívüli passzivitása miatt.

Szerző