Új tulajdonosa van a lovasberényi kormányüdülőnek

Publikálás dátuma
2016.06.29 21:14
FOTÓ: Népszava
A Népszava információja szerint eladták a Velencei-hegység és a Vértes között fekvő, 30 szobás, egy arborétum közepén lévő, állami tulajdonú lovasberényi kormányüdülőt, amelynek üzemeltetője eddig a KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. volt. 

A rendszerváltás előtt a honvédség üdülőjeként működött, a környék kedvelt vadászterület volt.  Úgy tudjuk, a további 40, a Miniszterelnökség kezelésében lévő kormányüdülőt is értékesíteni kívánják.

Olyan információk is keringtek, hogy a szállodát L. Simon László szerezte meg. Ezzel kapcsolatban megkerestük a miniszterelnökségi államtitkárt, aki cáfolta értesüléseinket, ám azt nem tagadta, hogy az állam eladta az üdülőt: "nincs közöm az említett kormányüdülőhöz, nem tettünk érte ajánlatot. Nagyon könnyen meg lehet tudni ki a vevő, nyomozzák ki!"

A kérdést feltettük Lázár Jánosnak is a Kormányinfón, aki elmondta, hogy régóta az a kabinet célja, hogy értékesítsék a kormányüdülőket, a lovasberényi eladásról későbbre ígért tájékoztatást. 

Az üdülő árverését 2015.11.21.én hirdették meg 223 520 000 forintos kikiáltási áron, a licitálási időszak kezdetét pedig 2016.01.05-ben jelölték meg. Azonban idáig el sem jutott a történet, hiszen az árverés törölve lett 2015.12.31-én árverésen kívüli értékesítés miatt.

Az indoklás szerint: "Az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007 (X.4.) Korm. rendelet 34.§ (3) bekezdése szerint a kiíró jogosult a pályázati felhívást az ajánlattételi határidő letelte előtt visszavonni."

A lapunk által megkérdezett szakértő szerint a kikiáltási ár jóval alacsonyabb az ingatlan valódi értékénél. 

Néhány adat az üdülőről

Az 1969-ben hagyományos technológiával épült, alagsor + földszint + 2 emelet kialakítású hotel épület összesen 25 szobát, rendezvénytermeket, éttermet magába foglaló átlagos műszaki és esztétikai állapotú felépítmény. Néhány szoba erkéllyel is rendelkezik. A hotelépület mellett 4 szobás apartman épület, vendégház – szolgálati lakások, egykori kazánház épülete (jelenleg raktár, műhelyként hasznosított), garázsépület és szolgálati - őrség szállás található.

A hotel beltérben jakuzzi, szauna (finn és infra), fitneszterem, szolárium; a kültéren sportpályák (tenisz, kosár, futball, röplabda), játszótér, grillező – és bográcshely, fedett kerthelyiség (filagória), valamint úszómedence került kialakításra. A hotel épület és apartman ház kivételével az egyéb felépítmények gyenge műszaki állagúak, felújítást igényelnek.

Lázár bejelentette L. Simon László távozását
Távozik a Miniszterelnökség kötelékéből L. Simon László, a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter a 56. Kormányinfón. Lázár János közölte, hogy nem volt elégedett államtitkára munkájával, hiába a baráti szál, mennie kell.
Lapunk telefonon elérte L. Simon Lászlót a kancelláriaminiszter bejelentésével. A politikus a menesztés hírére így reagált: "Én nem hallottam, viszontlátásra!"
"Nem jól állnak az államtitkárhoz tartozó területek" - árulta el az L. Simon távozását firtató újságírói kérdésre Lázár János az okokat. Példaként említette, hogy nem halad megfelelő ütemben a Vár átépítése.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy Ő döntött államtitkárának eltávolításáról, Orbán Viktornak csak jelezte elhatározását, aki tudomásul vette azt.


Szerző
Frissítve: 2016.06.30 17:13

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző