Ligetvédők - Eltörték Gulyás Márton ujját a munkásoknak álcázott kopaszok

Publikálás dátuma
2016.07.07. 12:58
Forrás: Slejm - a torkon ragadt politika/Facebook
Az aktivista, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője, aki rendre ott terem, ha a hatalom erővel próbálja lenyomni a demokrácia adta jogokkal élni kívánó civileket, amikor szerdán hírét vette, hogy helyzet van a Ligetvédők táboránál, ezúttal is azonnal a helyszínre sietett. 

Gulyás a Liget-projekt meghirdetésének kezdete óta aktív az ellenzők táborában, így mondhatni természetesen ott volt a tegnap délutáni demonstráción is, ahol a Ligetvédőkkel és szimpatizánsokkal szemben nem csak az elképesztő és dermesztő számban felvonuló rendőrök álltak, hanem a civilek táborhelyét délelőtt kiürítő, és ott tanyát verő munkásoknak látszó ( sisak, mellény, etc.) "biztonsági őrök", a tüntetők szerint "Kubatov-legények" . 

Forrás: Ligetvédők/Facebook

Forrás: Ligetvédők/Facebook

Gulyás Márton/Facebook

Gulyás Márton/Facebook

Gulyás Márton a közösségi portálon osztotta meg a történetét: 

A tegnapi nap folyamán a Liget Budapest vagyonőr munkatársainak egyike megtámadott a Ligetben, miközben a Ligetvédőkkel próbáltuk megakadályozni a park elpusztítását. A munkavédelmi sisakjával olyan erős ütést mért a kezemre, aminek következtében a bal kisujjamból egy csontdarab levált, amit az éjjel meg kellett műteni. Ezúton is köszönöm az Országos Baleseti és Sürgősségi Központ orvosainak és nővéreinek a professzionális, emberséges ellátást, illetve a kedvességüket, amivel a bent tartózkodásom alatt segítették a gyógyulásom. Oszd meg ezt a posztot minél többekkel, ne azért, hogy engem sajnáljanak, hanem azért, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen: a magyar állam ma így valósítja meg önös és antidemokratikus terveit Magyarországon - erőszakkal.

Forrás: Slejm - a torkon ragadt politika/Facebook

Forrás: Slejm - a torkon ragadt politika/Facebook

 Lásd még: A DK tagját is elvitték a rendőrök

Szerző

6 milliárdból (!) épülhet a sportcsarnok Felcsútra

Publikálás dátuma
2016.07.07. 12:14
Mészáros Lőrinc gyakran jár a felcsúti stadionba is FOTÓ: VAJDA JÓZSEF
Az információt a Figyelő közli legújabb lapszámában. Vagyis az új felcsúti objektum még a stadionnál is több közpénzt emészt fel. 

Közpénzből épül Felcsút, a "tehetséges falu" - írtuk még tavaly novemberben, amikor Magyarország miniszterelnöke az azóta is sokat idézett, kormányfői megnyilvánulás helyett, egy dacos, a játékát féltő óvodáshoz illő szavakat mondta, láss csodát, épp a falubeli óvoda születésnapi ünnepségén:  ( a hely szelleme?) Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.

És való igaz, sokan "támadták" a 3,8 milliárdos stadiont, mely néhány méterre épült meg Orbán házától. Lehet, hogy ezért megy el majd' duplányi közpénz a felcsúti sportcsarnokra? 

A Figyelő információi szerint a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány becsülte TAO támogatási kérelmében 6 milliárd forintra a fedett sportkomplexum megvalósításának költségeit, a létesítmény a tervek szerint egy konferencia-központot is magában foglal. A költségeket jórészt - a költségvetés helyett a projektekbe kerülő - TAO-ból, tehát közvetve közpénzekből finanszírozzák majd. 

Szerző

Meghalt egy motoros Pomáznál

Balesetben meghalt egy motoros Pomáz és Pilisszentkereszt között csütörtök este - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy motoros és egy személygépkocsi ütközött össze a 1111-es úton. A balesetben a motoros - egy 30 éves férfi - olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek - olvasható a közleményben.

Szerző