Ligetvédők - A DK tagját is elvitték a rendőrök

 A városligeti attak során a DK XIII. kerületi elnökségi tagját, Ránki Lantos Júliát elvitték a rendőrök. Rabomobilba ültették, majd elszállították a XVI. kerületi kapitányságra. Ott a ruházatát átkutatták, majd nyolc órát töltött egyedül egy zárkában egyedül - tudatja közleményében a párt szóvivője. 

Állítólag azzal követett el szabálysértést, hogy a bejelentett tüntetés helyszínéről rendőri felszólítás ellenére sem távozott. Végül kapott egy papírt, hogy 75 ezer forintra büntették. Ránki Lantos Júlia ezt az összeget nem akarja kifizetni, a büntetést közmunkával fogja kiegyenlíteni. A Demokratikus Koalíció szolidaritást vállal meghurcolt tagjával, egyúttal valamennyi tüntetővel.

Gréczy Zsolt szóvivő, DK 

Szerző

"Rendőrök védik a vagyonukat eltitkoló képviselőket a kínos kérdésektől?"

Tasó László fideszes országgyűlési képviselő és államtitkár éveken át kihagyott a vagyonnyilatkozatából több millió forint agrártámogatást és számos értékes birtokot. Amikor az Index újságírói az eltitkolt vagyonáról szerették volna kérdezni az otthonánál, egy szempillantás alatt rendőrök teremtek a helyszínen, hogy egy igazoltatással vegyék el a kedvüket a közérdekű kíváncsiskodástól - írja közleményében a DK .

Az MTI/OS által közreadott dokumentumban a párt azt írja: 

A hírportál videója szerint, amikor az újságíró azt kérdezte a helyszínen intézkedő rendőrtől, hogy miért igazoltatják, azt a válaszolt kapta, hogy "mert elrendelte az országos rendőrfőkapitány". Egy fideszes államtitkár tehát ma következmények nélkül eltitkolhatja a vagyonát, ha pedig a sajtó megkérdezné tőle, hogy miért veri át a magyarokat, akkor a rendőrség védi meg a jogos kérdésektől – felső utasításra. Az orbáni hatalomgyakorlás láthatóan ma már nem csak parlamenti folyosókat zár el a sajtó elől, hanem drónok elkobzására és újságírók megfélemlítésére küld rendőröket. A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár Pintér Sándor belügyminisztertől! A DK tudni akarja, hogy valóban az országos rendőrfőkapitány adott-e parancsot a fideszes képviselőt kereső újságírók ellenőrzésére és, ha igen, akkor milyen következményekkel kell szembenéznie. A DK azt is tudni szeretné, hogy vannak-e más kormánypárti politikusok, 

 

Szerző

Ligetvédők - Eltörték Gulyás Márton ujját a munkásoknak álcázott kopaszok

Publikálás dátuma
2016.07.07. 12:58
Forrás: Slejm - a torkon ragadt politika/Facebook
Az aktivista, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője, aki rendre ott terem, ha a hatalom erővel próbálja lenyomni a demokrácia adta jogokkal élni kívánó civileket, amikor szerdán hírét vette, hogy helyzet van a Ligetvédők táboránál, ezúttal is azonnal a helyszínre sietett. 

Gulyás a Liget-projekt meghirdetésének kezdete óta aktív az ellenzők táborában, így mondhatni természetesen ott volt a tegnap délutáni demonstráción is, ahol a Ligetvédőkkel és szimpatizánsokkal szemben nem csak az elképesztő és dermesztő számban felvonuló rendőrök álltak, hanem a civilek táborhelyét délelőtt kiürítő, és ott tanyát verő munkásoknak látszó ( sisak, mellény, etc.) "biztonsági őrök", a tüntetők szerint "Kubatov-legények" . 

Forrás: Ligetvédők/Facebook

Forrás: Ligetvédők/Facebook

Gulyás Márton/Facebook

Gulyás Márton/Facebook

Gulyás Márton a közösségi portálon osztotta meg a történetét: 

A tegnapi nap folyamán a Liget Budapest vagyonőr munkatársainak egyike megtámadott a Ligetben, miközben a Ligetvédőkkel próbáltuk megakadályozni a park elpusztítását. A munkavédelmi sisakjával olyan erős ütést mért a kezemre, aminek következtében a bal kisujjamból egy csontdarab levált, amit az éjjel meg kellett műteni. Ezúton is köszönöm az Országos Baleseti és Sürgősségi Központ orvosainak és nővéreinek a professzionális, emberséges ellátást, illetve a kedvességüket, amivel a bent tartózkodásom alatt segítették a gyógyulásom. Oszd meg ezt a posztot minél többekkel, ne azért, hogy engem sajnáljanak, hanem azért, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen: a magyar állam ma így valósítja meg önös és antidemokratikus terveit Magyarországon - erőszakkal.

Forrás: Slejm - a torkon ragadt politika/Facebook

Forrás: Slejm - a torkon ragadt politika/Facebook

 Lásd még: A DK tagját is elvitték a rendőrök

Szerző