Uzsorásokat fogtak el Ózdon

Uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség két ózdi férfi, apa és fia ellen - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.

Dobi Tamás közölte: a 69 éves és a 34 éves férfi több nehéz anyagi helyzetben élő ózdinak adott kölcsönt 50-100 százalékos kamatra. Ha az adósok nem tudtak fizetni, bántalmazással fenyegették meg őket, "amit a legtöbbször fizikai erőszak követett", valamint "szóbeli intelem", hogy ha szólni mernek a rendőrségnek, akkor felgyújtják a házukat - tette hozzá.

Szerző
Témák
uzsora Ózd

Videóra vette barátnője a lelőtt fekete férfi haláltusáját

Az egyesült államokbeli Minneapolis közelében egy fehér rendőr csütörtökön agyonlőtt egy afroamerikai férfit, akinek a menyasszonya mobiltelefonon élőben "közvetítette" az incidenst. 

A rendőr a minnesotai Falcon Heightsben egy piros lámpánál igazoltatta a 32 éves Philando Castile-t, de amikor az a jogosítványáért és az autó dokumentumaiért nyúlt, egy fegyvert látott meg az autóban, és azonnal rálőtt a sofőrre. A férfinak volt fegyvertartási engedélye. A jelenetet a Castile mellett az autóban ülő barátnője mobiltelefonon rögzítette, így azt is, hogy a fekete bőrű férfi azonnal meghalt. A mobiltelefon rögtön továbbította is a képeket az egyik közösségi portálra. 

"Úristen, nem lehet, hogy meghalt, kérem, rendőr úr, ne mondja, hogy ezt tette vele!" - hallható a pánikba esett menyasszony hangja a közösségi portálon.  Jól hallható a nő párbeszéde is a rendőrrel. "Mondtam, hogy ne nyúljon utána" - mondja a rendőr, aki valószínűleg azt hitte, hogy a férfi a fegyvere után nyúl. "De uram, maga mondta, hogy mutassa meg az igazolványát, a jogosítványát!" - válaszol a nő. 

A végzetessé vált igazoltatás során az autóban ült a nő kislánya isA rendőrség közleménye megerősítette a történteket, de nem tett említést arról, hogy a férfi a helyszínen meghalt. A helyi média jelentései szerint tüntetők vonultak Mark Dayton kormányzó háza elé St. Paulban, Minnesota állam fővárosában. Két napon belül ez volt a második olyan incidens, amelyben fehér rendőr lőtt agyon fekete férfit. Kedden a déli Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban történt meg ugyanez.

Szerző

Márton Anita ezüstérmes az atlétikai Eb-n

Márton Anita ezüstérmet nyert súlylökésben az amszterdami szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

A 27 éves magyar nehézatléta 18,72 méteres eredménnyel zárt a második helyen. A német Christina Schwanitz győzött 20,17 méterrel, de valamennyi érvényes kísérletével az első helyen végzett volna. Márton ismét bizonyította, hogy a világ élvonalába tartozik. Két éve Eb-bronzérmet nyert szabadtéren, tavaly pedig győzött a tető alatti kontinensviadalon, majd a szabadtéri vb-n negyedik helyen zárt, a márciusi fedett világbajnokságon pedig - a mostani versenyhez hasonlóan - a dobogó második fokára állhatott fel.

Szerző