Előfizetés

Kékszalag - Befutott a győztes hajó

Publikálás dátuma
2016.07.14. 11:58
Rajt után MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Közepes szélben rajtolt el a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj vitorlásverseny mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről.  17 óra 34 perc után befutott Balatonfüredre a Festipay nevű hajó, így Litkey Farkas nyerte a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjat.

A Kékszalag mezőnye csütörtök reggel kilenc órakor rajtolt el Balatonfüredről, a Festipay 14 óra 20 perckor már elsőként vette a keszthelyi bóját, és ezután nem engedte ki a győzelmet a kezéből. A Festipay 8 óra 34 perc 6 másodperc alatt teljesítette a 155 kilométeres Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihany - Keszthely - Tihany - Balatonfüred távot.
Az idei siker Litkey Farkas tizenkettedik Kékszalag-győzelme, de az első, amit katamaránnal ért el.

A versenyen hagyományosan együtt rajtoltak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. 

A Kékszalag jelenlegi abszolút időrekordját a Fifty-Fifty, egy kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

Ronaldo az egyik leggazdagabb celeb

Publikálás dátuma
2016.07.14. 10:49
FOTÓ: Getty Images, Laurence Griffiths
Cristiano Ronaldo a földkerekség egyik legtehetősebb személyiségévé vált: béréből és egyéb szponzori szerződésekből évi 88 millió dollárt keres a Forbes magazin közlése szerint. A portugál sztár ezzel egy szintre került az amerikai tévésztárral, Dr. Phil McGraw-val.

A Forbes közlése szerint a 31 éves Ronaldo 55 milliós fizetést kap egyéb juttatásokkal, a többi összeget pedig a felettébb jövedelmező szponzori szerződésekből keresi. Pénzt utal át számára a Nike, a Tag Heuer, a Sacoor Brothers, és a fejhallgatókat gyártó Monster. Ronaldo jövedelem tekintetében ezzel megelőzi Lionel Messit, az FC Barcelona csillagát, aki 81,5 millió dollárra tesz szert. Ezzel ő a világ nyolcadik legjobban fizetett híressége, s a második a focisták rangsorában, ebben a tekintetben. A sportolók listáján az amerikai kosárlabda liga, az NBA ikonja, LeBron James a harmadik évi 77 millió dolláros bevétellel. Ami a globális listát illeti, a legjobban kereső híresség az énekesnő Taylor Swift, aki évi 170 milliót keres. A briot One Direction együttes 110 millió dolllárral a második, az amerikai szerző, James Patterson a harmadik 95 millióval.

Leigazolná a Juve Benzemát

Meglepő átigazolási értesüléssel állt elő az olasz Tuttosport. A lap úgy tudja, hogy a Juventus leigazolná a Real Madriddal idén is Bajnook Ligáját nyert Katim Benzemát. A 28 éves támadó ugyanis Ávaro Morata utóta a torinóiaknál. Egyfajta cseréről lenne szó, hiszen Morata kölcsönszerződése letöltése után visszatért Madridba, s bár több együttes is érdeklődést mutatott iránta, ő és a királyi gárda is jelezte: „egymásra találtak”.

A Juve igazi szupercsapatot kíván építeni, amely a legjobbakkal vetekszik. Benzema megszerzése azonban nem ígérkezik egyszerű feladatnak, mert a torinói együttesnek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia. A francia piaci értéke ugyanis 60 millió euró. Benzema nem szerepelt a francia válogatottban az Európa-bajnokságon zsarolási ügye miatt.