Rékasi elvesztheti a lábát? - Nem múlik a fertőzés

Publikálás dátuma
2016.07.16. 13:05
Forrás: Rékasi Károly hivatalos Facebook-oldal
Rékasi Károlynak tavaly nyáron volt a motorbalesete, amikor megsérült a lába, amin már több műtétet is elvégeztek az orvosok. A nyílt sebbe azonban bejuthatnak a kórokozók, és Rékasi sem kerülte el, hogy megfertőződjön az MRSA-val. Ez egy súlyos kórházi fertőzés, amit egy baktérium okoz - írja a Bors.
Forrás: Rékasi Károly hivatalos Facebook-oldal

Forrás: Rékasi Károly hivatalos Facebook-oldal

Közel olyan súlyos a baj, mint a balesetkor volt, amikor Karcsi élet-halál közt lebegett. Az orvosok egyelőre nem tudják megszüntetni a fertőzést, ami csak egyre beljebb haladhat a szervezetében. Pedig rendszeresen fertőtlenítik a fertőzött részt, antibiotikumos kezelést is kap – mondta el a lapnak egy barát, aki komolyan aggódik Rékasiért. Ez nem is csoda, hiszen – mint azt egy, névtelenséget kérő orvos általánosságban elmondta – a baktérium, ami mindenki bőrén megtalálható, sebbe jutva komoly károsodást tud okozni. Bőrfertőzésként indul, de a véráram segítségével képes bejutni más szövetekbe, szervekbe is, mint például a csontok, szívbillentyűk, tüdő.

Kezelése nehéz, ugyanis a kórokozó antibiotikumrezisztens, a legtöbb gyógyszernek ellenáll. Így alakulhatnak ki sajnálatos módon a súlyos, akár az életet is veszélyeztető állapotok. Rendkívül súlyos esetben a beteg a végtagját is veszítheti.

Szerző