Az MSZP határozattervezet nyújt be a munkaerőhiány enyhítésére

Országgyűlési határozat-tervezetet akar benyújtani az MSZP a jövő héten a munkaerőhiány enyhítésére - jelentette ki a párt alelnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Gúr Nándor kifejtette: Magyarországon 600-800 ezer ember alkalmas vagy alkalmassá tehető megfelelő intézkedésekkel a hiányzó munkahelyek betöltésére. Vagyis a kormánynak a külföldi munkaerő alkalmazása helyett arra kellene törekedni, hogy a magyar embereknek adjon esélyt a munkára.

Az ellenzéki politikus elmondta: javaslatukban szerepel a minimálbér nettó 100 ezer forintra emelése, a közterhek csökkentésével, illetve a munkára rakódó járulékok általános csökkentése. A Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrásainak döntő részét olyan átképzési, utazási és lakhatási költségtérítésre kellene fordítani, aminek segítségével a jelenlegi munkanélküliek megjelenhetnek a munkaerőpiacon - sorolta Gúr Nándor. Az is szerepel a javaslatban, hogy a hiányszakmák elsajátítását vállaló fiatalok, az aktuális minimálbérnek megfelelő támogatásban részesüljenek a szakképzés keretében.

Miközben az emberek egyre rosszabbul élnek és azt beszélik, hogy a kormány "szétlopja és szétrombolja" az országot, egyre kedvezőbb statisztikák készülnek a jólét növekedéséről és a munkanélküliség csökkenéséről - emelte ki a politikus. Ebben a helyzetben arról szólnak a hírek, hogy 36-250 ezer külföldi munkásra volna azonnal szükség a munkaerőhiány enyhítése érdekében.

Szerző

Török puccskísérlet - Szijjártó szerint "terrorcselekmény" történt

Magyarország a leghatározottabban elítéli a törökországi puccskísérletet - az MTI híradása szerint ezt a külügyi és külgazdasági miniszter jelentette ki. 

Szijjártó Péter a Liszt Ferenc-repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az éjszakai történéseket az elkövetés módja és az áldozatok száma alapján"terrorcselekménynek is lehet nevezni". A miniszter közölte, jelenlegi információk szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a törökországi puccskísérletnek.

Szerző

Testvére verte halálra

Publikálás dátuma
2016.07.16. 12:25
Illusztráció/Thinkstock
A pokol a másik ember - a mondatot Jean-Paul Sartre-nak tulajdonítják. A Csongrád megyei rendőrök pedig ismét igazoltnak láthatták a francia író-filozófus megállapítását, amikor Kiszomborba mentek helyszínelni.  

Az összevert emberhez riasztott mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A gyanú szerint a testvérek szerda este összevesztek, a 48 éves gyanúsított többször megütötte a fején és mellkasán a sértettet, akinek eltört az orra, valamint több bordája is. Miután félholtra verte, a testvér lefektette az áldozatot egy ágyra.  A férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Szerző