Előfizetés

40 millió a Ligetet népszerűsítő újságért

40 millió forint közpénzt fizetett a Városliget Zrt. azért a 16 oldalas újságért, amely a Liget átépítését népszerűsíti – tudta meg az RTL Híradó. A pénzt a közbeszerzéseken mostanában kiemelkedően jól teljesítő Csetényi Csaba cége kapta. A saját nyomdával rendelkező Lapcom csoport vezérigazgatója a csatorna hírműsorában azt mondta, ők ezt ugyanilyen minőségben ennél sokkal kevesebb pénzből is el tudták volna készíteni. 

Rogán szomszédja százmilliókat kaszál a Liget-projekten - írta a Népszava még április közepén az Átlátszó tényfeltáró munkája alapján.  A Városliget Zrt. egy nettó 390 millió forintos keretszerződést írt alá Csetényi Csaba két cégével, ami azt jelenti, hogy Rogán Antal folyton szerencsés szomszédja majdnem 400 millió forintért reklámozhatja majd a Liget-projektet, ráadásul a szerződés egy évvel meghosszabbítható, és nettó 155 millióval is megtoldható. Csetényi Csaba érdekeltségei összesen 5,1 milliárd forint állami megbízást kaptak 2010 óta, legutóbb pedig a Miniszterelnökség 335 milliós tenderén lett befutó. A Liget projekt kommunikációs feladatait egy évig látják el Csetényi cégei, a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft. A nettó 390 millió forint értékű keretszerződés további egy évvel és nettó 155 millióval meghosszabbítható.

A Nemzeti Múzeum kaphatja meg a régi MR-épületeket

A Palotanegyedben álló rádióépületek sorsáról és a Múzeumkert felújításáról döntött a kormány - közölte az MTI csütörtök este megjelent Magyar Közlöny alapján.

A határozat értelmében a kormány szeretné fejleszteni és kulturális célra hasznosítani a Magyar Nemzeti Múzeum környezetét képező épületeket, tereket. A Magyar Rádió volt épületegyütteséből három, a Pollack Mihály téri Károlyi-palota és az Esterházy-palota - amelyben a rádió Márványterme is található -, valamint a Bródy Sándor u. 5-7. szám alatt található úgynevezett Stúdiópalota hasznosításával szeptember 30-ig el kell készíteni az Új Nemzeti Múzeum koncepcióját.

A Pollack Mihály téren található két másik épületet - a rádió irodaépületét és az üzemépületét - a tervek szerint lebontják.

A Nemzeti Múzeum kertjének történelmi rekonstrukciójáról is határoztak: az ötletpályázat eredménye és a bővítés lehetősége szeptember végén kerülhet a kormány elé, a kert rekonstrukciójának határideje 2017. december vége.

Együtt: a kormányfő számoljon el valós vagyonával!

A párt felszólítja a miniszterelnököt, hogy számoljon el valós vagyonával - közölte Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Együtt meggyőződése szerint Orbán Viktor számos strómanon keresztül ma Magyarországon a leggazdagabb ember, tulajdonában még számos olyan vagyonelem áll, amelyeket a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel - közölte az alelnök, jelezve: Orbán Viktor pályafutása alapján, lehetetlen az a vagyongyarapodás, amit ő 25 év alatt produkált.

Juhász Péter a Direkt36 csütörtöki cikkére hivatkozott, amelyben azt írták, hogy Orbán Viktor 2006-ban résztulajdont szerzett öt felcsúti ingatlanban; részesedését feltüntette vagyonnyilatkozatában, de azt nem, hogy társtulajdonosai is vannak, pedig a cikk szerint így kellett volna. Az Együtt alelnöke szerint a vagyonnyilatkozat alapján úgy tűnik, mintha Orbán Viktor csak földet vásárolt volna, holott a telkeken családi házaknak lett résztulajdonosa. Juhász Péter szerint az Együtt, kormányra kerülése esetén, számonkérhetővé teszi a vagyonnyilatkozatok rendszerét, így jogi következménye lesz, ha valaki hamis állításokat közöl.

lásd még: Orbán szabálytalan vagyonnyilatkozata - Havasi megmagyarázza