Gyászba borult Németország - Sokkolta a világot a tragédia (Fotógaléria)

Publikálás dátuma
2016.07.23. 20:39

Magyar áldozata is van a péntek esti müncheni lövöldözésnek, amiben 9-en vesztették életüket és 21-en megsérültek. A merénylő egy 18 éves  német-iráni kettős állampolgár, Ali David Sonboly volt, aki feltehetően osztálytársain akart bosszút állni a merénylettel, miután évekig zaklatták az iskolában. Azt a müncheni rendőrfőnök is megerősítette, hogy az ügynek nincs köze a menekültekhez vagy a terrorizmushoz, és politikai indíttatás sem állt a háttérben, a házkutatás során talált könyvek alapján azonban kiderült, hogy a fiú behatóan foglalkozott az "ámokfutás témájával". Szombaton a gyász jeleként félárbócra eresztették a zászlókat a bajorországi állami intézményeknél, a tragédia helyszínén pedig ezrek emlékeztek az áldozatokra.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

FOTÓK: GETTY IMAGES

Szerző

Molnár Gyula: Orbán teljesen elszakadt a valóságtól

Publikálás dátuma
2016.07.23. 19:51
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusványosi beszédében leleplezte, hogy az októberi kvótareferendum valójában Magyarország Európai Unióból történő kivezetését készíti elő.  

A szocialisták vezetője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a miniszterelnök "túlzott nacionalizmusa" mellett világossá kell tenni, hogy nincs magyar jövő az Európai Unión kívül, még akkor sem, ha a közösség működésén van javítanivaló. Az MSZP ezért ismételten arra biztat mindenkit, hogy az október 2-i kvótareferendumon otthonmaradásával üzenje meg: Európában akar maradni - fejtette ki Molnár Gyula.

A szocialisták elnöke szerint Orbán Viktor teljes egészében elszakadt a valóságtól, amit jól mutat, hogy sem a magyar egészségügy, sem az oktatás, sem a gazdaság helyzetére nem tért ki beszédében. A kormányfő emellett nem veszi észre, hogy a magyar fiatalok kétharmada külföldön képzeli el boldogulását, azokban az országokban, amelynek vezetőit a magyar miniszterelnök leváltaná - folytatta Molnár Gyula, aki ezt a helyzetet érzékeltetve olyan fuldoklóként jellemezte a kormányfőt, aki egyik kezével a felé dobott mentőövbe kapaszkodik, míg a másikkal a segítségére siető hajót próbálja meglékelni. 

Az MSZP elnöke Magyarország szempontjából helytelennek nevezte, hogy Orbán Viktor elköteleződött Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt mellett. Ennek a külpolitikának a kárát az erdélyi magyarok is a bőrükön érezhetik, a román szociáldemokrata kabinetet elutasító magyar kormány fellépése ugyanis hűvösebbé tette a két ország kapcsolatát - értékelte Molnár Gyula.

Szerző

Ekkora a baj? Kétszer is leállt a 3-as metró

Publikálás dátuma
2016.07.23. 19:39
FOTÓ: Vajda József/Népszava
Miután reggel műszaki hiba miatt nem járt a 3-as metró, délután újabb probléma akadt a vonalon, és a hiba miatt ismét nem jártak a szerelvények a Deák Ferenc térig - ezt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte a Facebook-oldalán.

A szerelvények helyett pótlóbuszok közlekedtek Kőbánya-Kispest és Deák Ferenc tér között járműhiba miatt.

Szombat reggel a 3-as metró a Kőbánya-Kispest és Határ út között szintén járműhiba miatt nem szállított utasokat, miután az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OFK) közlése szerint füstölt az egyik szerelvény a végállomáson.

Szerző
Témák
3-as metró