Megölték a magyar celeb fiának iskolatársait is Münchenben

Publikálás dátuma
2016.07.25. 17:56
A lövöldözés helyszínén emlékeznek az áldozatokra. FOTÓ: Getty Images
A már évek óta Münchenben élő magyar celeb, Terry Black Facebook-oldalán számolt be arról, hogy őket is mélyen érintette a péntek esti tragédia, a lövöldözésben ugyanis fiának az iskolatársai is meghaltak.

"A hétvége bizony nagyon szomorúan telt. Dani volt sulijából 3-an voltak az áldozatok közt. Rohadt egy világban élünk és egyre rohadtabban fogunk. Egy hétvégén történtek rá telepednek az ember lelkére, agyára tisztánlátására" - írta közösségi oldalán Terry Black, aki pont azért költözött két gyermekével Németországba, hogy nekik jobb életet biztosítson, most azonban rádöbbent, hogy ő sem tudja megvédeni szeretteit az ilyen borzalmaktól - írta a Ripost az előadó posztja kapcsán.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, péntek este kilencen meghaltak - köztük egy 15 éves magyar állampolgársággal rendelkező fiú - és 35-en megsérültek abban a müncheni lövöldözésben, amit egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, Ali David Sonboly követett el. A támadó több lelki betegségben szenvedett, gyógyszeres kezelés alatt állt, és egy éve tervezhette a vérengzést, egy kiáltványt is megfogalmazott, pont, mint Anders Behring Breivik, aki röviddel a norvégiai vérengzés előtt töltötte fel az 1500 oldalas dokumentumot az internetre.

A fiú feltehetően osztálytársain akart bosszút állni a merénylettel, miután évekig zaklatták az iskolában. Azt a müncheni rendőrfőnök is megerősítette, hogy az ügynek nincs köze a menekültekhez vagy a terrorizmushoz, és politikai indíttatás sem állt a háttérben.

Szombaton a gyász jeleként félárbócra eresztették a zászlókat a bajorországi állami intézményeknél, a tragédia helyszínén pedig ezrek emlékeztek az áldozatokra.

Szerző