Történelemhamisítás mesterfokon

Rákay Philip a Magyar televízió intendánsának Szabadságtér 56’ című műsorsorozata az 1956-os magyar forradalmat, annak kiváltó okait, történéseit, a Fidesz-KDNP-s hatalmi elvárásoknak megfelelve, az egyes eseményeket eltorzítva, megcsonkítva, a forradalom eszméit elhallgatva mutatja be. Bűnnek tartom az emberek, elsősorban az ifjúság megtévesztését! Műsorait az alábbi bevezetővel indítja: „1956-ban a magyarok szembeszálltak az életellenes, hazug eszmével, a kommunista diktatúrával, és egy szabadabb világot álmodva, még a halált is vállalták, csakhogy emberhez méltó jövőt hagyjanak az utánuk következő nemzedékekre.” Rákay úr az „életellenes, hazug eszmék” alatt a kommunista eszméket érti. Nem az eszmék voltak „hazugok”, hanem az azzal visszaélők! A kommunista eszmék őszinte szimpatizánsa volt Ady Endre, József Attila, Illyés Gyula, Zelk Zoltán, és mások. Ha Rákay úr tiszteletben tartaná ’56 eszméit, elmondaná, hogy a hatalommal visszaélő sztálinista politikai kalandorok megbuktatásáért, elszámoltatásukért tört ki a felkelés, a lakosság egyetértésével a szabad, demokratikus, többpárti, a magántulajdont korlátozó társadalom felépítését tűzték a zászlójukra.

Előkészítésének oroszlánrésze a sztálini diktatúrát megelégelő párttagokra hárult. Javaslom Rákay úrnak, figyelmesen olvassa el Kopácsi Sándornak, a Nemzetőrség helyettes főparancsnokának az Életfogytiglan című „figyelemre méltó beszámolóját”, (Graham Greene) vagy a francia nyelven megjelent, Au nom de la classe ouvriére (A munkásosztály nevében) című művét, amit a hatvanas években a Szabad Európa rádió részletekben sugárzott! Megjegyzem azt is, hogy Kádár János is tagja volt Nagy Imre kormányának, aki bizonyára a forradalom szélsőséges anarchiába torkolló eseményeinek hatására, és a szovjet vezetők kényszerítésére árulta el a forradalmat. Áruló volt, de a megtorlások, az 1963-as amnesztia után, vezetése alatt, a mainál sokkal emberségesebb, igazságosabb rendszer vezetője volt. Az utókor majd eldönti, kik kerüljenek a történelem szemétdombjára. Aki az amúgy utópisztikus kommunista eszméket életellenesnek hirdeti, az események lényeges részleteit elhallgatja, az vagy tájékozatlan, vagy karrierjének érdekében teszi. 

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.07.01 08:38