K2-expedíció: csonka, de szerencsés

Bosszantónak és csonkának, mégis szerencsésnek nevezte a Johnnie Walker K2 Expedíciót Klein Dávid, aki hegymászótársával, Suhajda Szilárddal hétfőn Budapesten számolt be az út során szerzett tapasztalataikról.

A két hegymászó június 14-én indult el Budapestről, hogy oxigénpalack nélkül megmásszák a Föld legveszélyesebb és második legmagasabb hegycsúcsának számító, 8611 méter magas K2-t.

Egyszer mintegy 7000 méterig másztak, de a hóviszonyok, a kettes tábor feletti veszedelmes körülmények és a többi csapat visszavonulása miatt azonban úgy döntöttek, hogy a további próbálkozás indokolatlanul kockázatos és értelmetlen lenne.

A lavina július 23-án pusztította el teljesen a harmadik magassági tábort, ahol ember nem tartózkodott, de legalább 25 sátrat, 1,5 kilométernyi kötelet és mintegy 200 oxigénpalackot söpört el a hó.

Szerző

Több évtizedes mélyponton az MTK

Bajnoki szezont régen kezdett olyan eredménytelenül a magyar labdarúgó NB I-ben szereplő MTK csapata, mint ezúttal. A fővárosi kék-fehérek vasárnap negyedik találkozójukon maradtak nyeretlenek, s ami ennél is fájóbb, a mezőnyben egyedüliként gólképtelenek is. 

Az MTK Baráti Kör Facebook-oldala néhány nappal ezelőtt részleteket közölt egy Domonyai Lászlóval, az MTK klubigazgatójával folytatott beszélgetésből. „Gólínségünkre Sanyi (Torghelle) lehet a válasz, nem véletlenül várjuk mi is olyan nagyon vissza őt. A csatárkérdés - és egyben a régóta tartó gól nélküli széria - Sanyi érkeztével tehát megoldódhat, de Myke Bouard Ramos sérülése is a múlté, egy hónapon belül” – tudták meg a drukkerek.

Legutóbb Torghelle volt eredményes MTK-mezben Európa-liga selejtezőn július 14-én, az azóta lejátszott visszavágón és négy bajnokin hat ellenében egyetlen találatot sem jegyezhettek fel a fővárosiak hívei. Tekintve, hogy labdarúgásban a góltalanság legfeljebb döntetlent érhet, az MTK jelenleg egyetlen szerzett ponttal sereghajtó az élvonalban, ami távol áll a vezetőség által az idény előtt megfogalmazott céltól.

„A bajnokság mellett a Magyar Kupában azt az elvárást fogalmaztuk meg, hogy a csapat, olyan hozzáállással futballozzon ott is, amivel esélyünk van megnyerni azt.” – mondta korábban Domonyai.

A Hungária körúti csapatért aggódóknak bizony hosszan vissza kell lapozni a klub históriás könyvében, hogy a mostanihoz hasonló pocsék szezonkezdetre leljenek: kieséssel végződő 1993/1994-es szezonban állt négy kör után kettő ponttal az MTK. Az együttes az NB I ötödik játéknapján Debrecenbe látogat.

Szerző

Arrivederci, Mancini!

Publikálás dátuma
2016.08.09. 07:54
Mancini ideje lejárt az Internél FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/MARCO LUZZANI
Közös megegyezéssel szerződést bontott Roberto Mancinivel az olasz labdarúgó bajnokságban szereplő Internazionale futballcsapata. 

A kék-feketéket 2014 novembere óta felkészítő 51 éves olasz szakember 2017 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezett, a zuhanyhíradó utóbbi időszakban szárnyra kelt - meglehetősen ellentmondásos - hírei azonban már arról szóltak, hogy nem hosszabbítanak a felek. Sőt: az igazán jól értesültek tudni vélték, hamarosan lapátra teszik a sikeredzőt.

Végül tegnap délelőtt pont került a nyár egyik slágertémáját szolgáltató ügy végére: kevéssel 11 óra után a focicsapat honlapja, később Twitter-oldalán maga Mancini is bejelentette, elválnak útjaik. „Ma véget ért a pályafutásom az Internél. Köszönöm a játékosoknak az utóbbi 20 hónapot, illetve szeretnék köszönetet mondani a csapat hűséges és szenvedélyes szurkolóinak is, akik mindig támogattak engem” – így a tréner.

Weblapján a klub megköszönte Mancini munkáját, külön kiemelve, hogy a 2015/2016-os szezont végül negyedikként záró Internazionale azon túl, hogy karácsonyig vezette az olasz ponttáblázatot, Európa-liga indulási jogot szerzett a legutóbbi idény végén.

Mancini pályafutása során másodízben dolgozott a patinás milánói egyletnél, akiket a 2004 és 2008 közötti első időszakával együtt összesen 302 meccsen irányított.

A menedzserként háromszoros bajnok, kétszeres kupagyőztes edző utódjaként - sajtóhírek szerint - Frank de Boer folytathatja a munkát Milánóban.

Szerző