Előfizetés

Ez lett az Év Strandétele a Balatonon - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.08.10. 16:56
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Az Év Strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big Mekk nyerte - közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és kínálat megújítását célzó versenyt tavaly elindító Balatoni Kör szóvivője.

A győztes étel a badacsonyi Kishableány és a balatonboglári Paletta strandbisztrók kínálatában szerepel, Bezerics Dániel specialitása, egy különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető univerzális strandétel- fejtette ki a szóvivő. A verseny előválogatását idén is a We Love Balaton portál végezte, a győztesről szakmai zsűri határozott.

Kiosztották az Év Felfedezettje különdíjat is, amit a vonyarci Spot nevű strandbüfé nyert meg. Kardos Gábor beszámolója szerint az idén nyílt hely a Balaton egyik legjobb strandbüféjévé válhat a jövőben lángosburgerük, a hozzá készített coleslaw (amerikai káposztasaláta) és az egyedi mártogatós szószaik révén.

Az üdülőrégió ismert borászaiból és vendéglátósaiból álló Balatoni Kör célja az Év Strandétele díjjal a vendéglátós szakemberek jobb elismerése. Ezt szolgálja a társaság tavaly meghirdetett Beach Food programja is, amely együttműködéssel és versenyeztetéssel kívánja elérni, hogy minél több helyen frissen, helyi alapanyagokból készített kreatív ételek jelenjenek meg a balatoni vendéglátásban a mirelit tömegáru helyett.

Drasztikus béremelést sürget az MSZP

Az MSZP drasztikus, 50 százalékos fizetésemelést sürget a növekvő magyarországi munkaerőhiány mérséklésére.

Nemény András, a szocialisták alelnöke szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, egy egész generációnyi fiatal szeretne külföldön tanulni és dolgozni, közülük sokan pedig valószínűleg már nem is térnek majd haza. Szerinte ez nem csoda, hiszen - mint mondta - Nyugat-Európában, sőt Lengyelországban és Csehországban 40-50 százalékkal magasabbak a minimálbérek, mint Magyarországon. 

Az ellenzéki politikus szerint az MSZP korábban már végrehajtott egy ilyen mértékű fizetésemelést, újra hatalomra kerülve pedig megismételné azt. Hangsúlyozta, amennyiben ez elmarad, akkor befagy a magyar gazdaság, a már külföldön dolgozók pedig nem térnek haza.  "Mi ez, ha nem gazdasági hazaárulás?" - kérdezte az MSZP alelnöke, majd hozzátette, a kormányt csak az érdekli, "hogyan tud pénzt kivenni a saját embereinek".

MSZP: zavaros a Voldemort-ügy

Zavaros kormányzati nyilatkozatok hangzanak el a Mengyi Roland-Voldemort ügyben - figyelmeztet az MSZP. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tagadja a „közpénzek szabálytalan felhasználását”, miközben a Miniszterelnökség belső vizsgálatot indított, hogy kiderítsék: az érintett cégek milyen formában indulhattak uniós pályázatokon, s hogy a fideszes Mengyi Roland kapott-e kenőpénzt vállalkozóktól. A párt választ vár arra: kitől és mikor szerzett tudomást Balog Zoltán miniszter Mengyi üzelmeiről, mit tett, milyen vizsgálatokat indított el, és azok milyen eredménnyel zárultak, milyen kapcsolatban állt, vagy áll Balog minisztériuma "Voldemort nagyúrral" és embereivel, igaz-e, hogy a Voldemort-ügyből ismert „alkotmányos költség”, a minisztériumához köthető emberek kenőpénze volt, igaz-e, hogy Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárt ezért tették lapátra, ki sértett államtitkot, azaz ki tájékoztatta, Voldemortékat arról, hogy a hatóságok lehallgatják őket?