Előfizetés

Csecsemők haltak meg a kórhártűzben

Bagdadban legkevesebb 11 koraszülött csecsemő meghalt, amikor tűz ütött ki egy kórház szülészeti osztályán kedd este, a kisbabák halálát fulladás okozta - jelentette be az iraki egészségügyi miniszter.

 Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet elektromos rövidzárlat okozta. Az osztályról 29 nőt szállítottak át más kórházakba csecsemőikkel együtt. Egy rendőrségi forrás viszont azt közölte, hogy 20 csecsemő halt meg a tragédiában.

Kaszás Attila-díj: még lehet szavazni

Már csak egy hétig, augusztus 17-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Spolarics Andreára (Budaörsi Latinovits Színház), Schneider Zoltánra (Radnóti Színház) és Csankó Zoltánra (Győri Nemzeti Színház).

A szavazatokat www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatja le a közönség. Mintegy 34 társulat tagjai választották ki szavazataikkal a három jelöltet, akik közül a közönség voksai alapján adják át a Kaszás Attila-díjat augusztus 26-án, a kecskeméti Katona József Színházban.

A díjat 2008-ban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából alapították, amellyel a kezdeményezők a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul.

A díjazott 500 ezer forintos díjazásban részesül a Raiffeisen Bank jóvoltából. A Kaszás Attila-díjat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza.

Eszenyi Enikő kisfilmeket rendez

Publikálás dátuma
2016.08.10. 21:30
FOTÓ: DÖMÖLKY DÁNIEL
Eszenyi Enikő több kisfilmet rendez egykori mestere, Kapás Dezső novelláiból.

A forgatások augusztusban kezdődnek a Vígszínház művészeinek közreműködésével. A kisfilmek önállóan is megtekinthetők, október 23-án pedig a Pesti Színházban láthatók, ahol a Vígszínház társulata az 1956-os forradalomra emlékezik.

A Vígszínház egykori rendezőjének és a Színház- és Filmművészeti Egyetem legendás tanárának, Kapás Dezsőnek híres növendékei ma is a magyar színházi élet kiváló tagjai.

Olyan emlékezetes rendezések fűződnek a nevéhez, mint A Karamazov testvérek, a Kakukkfészek, A 22-es csapdája, az Equus, az Amadeus és A kopasz énekesnő.

Kapás Dezső 52 évesen hunyt el.