Lövöldözés tört ki hajnalban Köln belvárosában

Publikálás dátuma
2016.08.15. 12:01
A hajnali Köln/Thinkstock fotó
Lövöldözés és késeléses támadás történt Kölnben, hétfő hajnalban. Ennek során egy férfi megsérült, őt kórházban ápolják, a két tettes pedig elmenekült. 

Az akció Köln belvárosában, a Flandria utcában történt. A rendőrség közlése szerint hajnali négy órakor több segélyhívás érkezett az őrsre. Egy három vagy négy főből állócsoport vitába keveredett egy másik férfival. Szemtanúk szerint fejszével mentek egymásnak.  Valószínű az a férfi sérült meg, aki aztán gépkocsijával próbált elmenekülni. Ezután lövéseket adtak le rá, de csak a gépkocsiját találták el. A férfinak végül sikerült elmenekülnie,  néhány száz méterrel távolabb rendőrök találtak rá. A kocsi több részét szétlőtték. A rendőrség azt is közölte, zajlik a szemtanúk kihallgatása, s csoportot hoztak létre, amely kizárólag ezzel az esettel foglalkozik.  A megsérült férfi állapotáról nem adtak bővebb tájékoztatást. Két férfit sikerült elfogni, de két további még szökésben van. Egyelőre nem ismeretes az akció háttere, motívuma.

Szerző

Megállapodás a haladók és a VMSZ között

A Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) koalíciós megállapodást írt alá a közös programcélok megvalósítására és a szerbek és magyarok közötti lehető legjobb viszony kialakítása érdekében – jelentette a Vajdaság Ma.

A programhoz kapcsolódó kötelezettségvállalások meghatározzák a társadalmi élet minden területét felölelő célokat, különös tekintettel a gazdasági tevékenység erősítésére, a polgárok jobb életére és Vajdaság Autonóm Tartomány további fejlesztésére. A közlemény szerint a két párt megegyezett abban, hogy támogatják az ország szempontjából létfontosságú infrastrukturális beruházásokat célzó projektumokat, ugyanakkor közösen fognak tenni azért is, hogy javítsák a mezőgazdaság helyzetét, a mezőgazdasági termelés feltételeit, a termelők élet- és munkakörülményeit.

A Szerb Haladó Párt és a VMSZ megállapodása kiterjed a korrupció és a bűnözés elleni harc erősítésére, az ország polgárai biztonságának növelésére is, áll a két párt Tanjughoz eljuttatott közleményében.

Szerző

Roman Brecely a Háló elnöke

Roman Brecelyt választották meg a Háló nevű ellenzéki szlovákiai párt új elnökének – közölte a pozsonyi Új Szó. Brecely megválasztásával befejeződött Radoslav Procházka elnöksége.

TASR-HÍR

A Sieť új elnöke Roman Brecely eddigi alelnök és közlekedési miniszter lett. 86 szavazatot kapott a jelen lévő 125 delegálttól. Megválasztásával véget ért Radoslav Procházka elnöksége, aki már a kongresszus elején bejelentette, hogy nem indul a választáson.

Jelölt volt még Eduard Admčík és Tomáš Stoklasa is. Adamčík, még a választás kezdete előtt lelépett az öt, Procházkával elégedetlen képviselő egyikeként. Stoklasa pedig visszalépett Brecely javára. A Háló öt elégedetlen parlamenti képviselője Andrej Hrnčiar vezetésével idő előtt elhagyta a kongresszust. Nem fogadták el ugyanis azon javaslatukat, hogy még az elnökválasztás előtt állítsák vissza Hrnčiar és Martin Fedor pártfunkcióit.

Procházka támogatói viszont ellenezték a javaslatot, mondva, először elnököt kell választani. Az öt képviselő egyelőre marad pártban.

Szerző