A "kockás inges" tanárok inkább ne is pályázzanak - Úgyis hiába

Publikálás dátuma
2016.08.18. 15:06
Azok a (polgári) engedetlen tanerők! - A Tanítanék Mozgalom akciója a Kölcsey Gimnáziumnál idén márciusban - Népszava fotó
Levadásszák a tanárokat, akik kockás inget viseltek, hiába jók, nem lehetnek igazgatók - fogalmaz keményen a Népszabadság.

Mint írják, volt, aki egy szekszárdi szakképzési tagintézmény tagintézmény-vezetői pozíciójára jelentkezett úgy, hogy a pályázati feltételeknek teljes mértékben megfelelt, és más pályázó sem volt. A nevelőtestületi és az alkalmazotti közösség száz százalékig támogatta és a munkáltatói jogokat gyakorló főigazgató is támogató véleménnyel küldte fel nevét a minisztériumba. Mindezek után arról értesítették, hogy nem kaphat kinevezést, a minisztérium táblázatában indoklás nélkül az a kitétel szerepel, hogy új pályázat kiírása szükséges. Július elseje óta ennek a tagintézménynek nincs igazgatója és vezetősége sem. Minden vezetőnek lejárt a megbízása, sem az igazgató, sem a másik helyettes nem vállalta a további vezetői munkát.

Balatonfűzfőn szintén nem fogadtak el egy sikeres igazgató pályázatát, Dabason egy, Győrben pedig két szakközépiskola vezetőjét is csak egy évre nevezték ki, kiváló pályázatuk ellenére. Hatvanban az egyetlen érvényesen pályázóval bántak el ugyanígy. Hasonló eset történt Tiszaújvárosban is - sorolja az eseteket, azok okait is boncolgatva a Népszabadság. A különös, és több gyanúra is okot adó kinevezési eljárások ­miatt nyílt levélben fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a Tanítanék Mozgalom képviselői.

Szerző

Orbán reagált: "Macska rúgja meg!"

Publikálás dátuma
2016.08.18. 14:51
Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A miniszterelnök közösségi oldalán osztotta meg aktuális gondolatait... fejezte ki sajnálkozását szomorú sorsa miatt.

Szerző
Témák
Orbán Viktor

Az MSZP bűnpártolás miatt feljelentéskiegészítést tesz a Mengyi-ügyben

Az MSZP bűnpártolás miatt feljelentéskiegészítést tesz az ügyészségen a sajtóban korrupcióval gyanúsított Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ügyében.

Bárány Balázs, a szocialisták elnökségi tagja azzal indokolta lépésüket, hogy a 168 óra legfrissebb száma szerint a nyomozók már készültek rajtaütni a kormánypárti képviselőn, miközben kenőpénzt fogadott el. "Ez valamilyen csoda folytán mégsem történt meg, kíváncsiak volnánk ennek okaira" - fogalmazott.

Bárány Balázs hangsúlyozta továbbá, a hetilap legújabb cikkéből az is kiderül, hogy az "ügyben érintett Fidesz-közeli vállalkozó pályázatíró cégénél már készültek a következő pályázatra, illetve az is, hogy a tevékenységük az egész országra kiterjedhetett". Az MSZP ezért követeli, hogy az ügyészség vizsgálata "terjedjen ki az egész fideszes bűnbanda tevékenységére". Követelik továbbá, hogy hozzák nyilvánosságra az ügy még titkos dokumentumait, jegyzőkönyveit - tette hozzá a párt elnökségi tagja.

Bárány Balázs kiemelte, az ügyészség csütörtöki sajtótájékoztatóján nem jelenthet be mást, csak azt, hogy azonnali hatállyal kezdeményezi Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését. Hozzátette, az ügy "nem állhat meg az első kis hal elkapásánál", hiszen a 168 óra információi szerint a "a legmagasabb fideszes körökig vezethetnek a szálak". Bárány Balázs Orbán Viktor miniszterelnököt is felszólította, hogy a Fidesz elnökeként kezdeményezze Mengyi Roland eltávolítását a kormánypártból.

Szerző