Előfizetés

Fullajtár Andrea a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2016.08.24. 07:47
Fullajtár Andrea
A Katona József Színház kiváló színésze, Fullajtár Andrea a Bóta Café vendége augusztus 24-én, szerda este 9 órától a FIX Tévében.

Már a felvételijén sejthető volt, hogy nagy tragikus szerepek eljátszására lesz alkalmas. De kiváló a humora is, és markáns a véleménye a szakmájáról, a világról.

Bóta Gábor élő, online szintén nézhető, műsorában hívhatják őt a 4451349-es számos, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.

Tábornoki rangot kapott egy skót pingvin

Publikálás dátuma
2016.08.24. 07:40
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
A norvég királyi gárda tábornokává léptették elő az edinburghi állatkert egyik, Nils Olav nevű királypingvinjét.

A ceremóniának több mint 40 éves hagyománya van, a királypingvin 1972 óta a norvég királyi gárda kabalája. Minden olyan évben, amikor a gárda részt vesz a katonazenekarok fesztiválján, az állatkert egy királypingvinje a megtisztelő rangot kap.

Olcsó királyrák Fukusimából

Lebukott Kínában egy csempészbanda, amelynek a tagjai Fukusimából, feltételezhetően sugárszennyezett környezetből származó - 9,5 milliárd forintnyi - tengeri árut importáltak és dobtak piacra.

A mintegy ötezer tonnányi tenger gyümölcsei között sok volt a drága királyrák, valamint fésűkagyló. A 2011-es földrengés és cunami idején megsérült fukusimai atomreaktorból nagy mennyiségű radioaktív víz szivárgott a tengerbe, ezért Kína, más országokhoz hasonlóan megtiltotta a tengeri élelmiszerek és mezőgazdasági termékek behozatalát ebből a térségből és további 11 régióból.

A tilalom miatt nagyot zuhant az innen származó halászott áru ára. Santung székvárosában, Csingtaóban egy vámellenőrzés során figyeltek fel arra, hogy értékes fagyasztott tengeri termékeket feltűnően olcsón adnak tovább. A nyomozás során megállapították, hogy azok Fukusimából valók.

Mint kiderült, a santungi vállalat egy jól szervezett csempészhálózat részeként működött. Eddig 14 gyanúsítottat vettek őrizetbe, azzal a gyanúval, hogy "tevékenységükkel veszélyeztették a lakosság egészségét".