Előfizetés

Késsel fenyegette az eladót - De nem a bevételt akarta

A középkorú gönci férfi születésnapján leküzdhetetlen vágyat érzett. Ám nem a bevétel után fájt a foga, a késsel fenyegetőzve egy kólát és egy fagyit követelt - írja a police.hu. Az üdítőből megelégedett egy fél literessel, ám a gombócokból kilencet akart.

 A sértett tartva a támadástól átadta a kért termékeket, sérülése nem keletkezett - írja honlapján a rendőrség. A nyomozók azonosították, majd 2016. augusztus 23-án a délutáni órákban elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a rablót. A gyanúsított kihallgatása során védekezésében előadta, hogy semmire sem emlékszik, mert erősen ittas állapotban volt, mivel a születésnapját ünnepelte. Az Encsi Rendőrkapitányság előterjesztéssel élt a terhelt előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására is az illetékes járási ügyészségen.

Ritka avar kori lelet került elő Hajdú-Bihar megyében - Fotók

Publikálás dátuma
2016.08.24. 15:48
MTI Fotó: Balázs Attila
Aranypárta egy 7. században élt 10-12 éves kislány koponyatöredékén a lelet bemutatóján a debreceni Déri Múzeumban 2016. augusztus 24-én. A ritka és különlegesen értékes avar kori leletre az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti nyomvonalának megelőző feltárásán bukkantak a múzeum régészei. 

Kánikula tombol Franciaországban - Közel a 40 fokhoz

Hőségriasztást léptetett életbe szerdán a francia meteorológiai szolgálat 14 megyében, miután előző nap a hőmérséklet Franciaország teljes területén meghaladta a 30 Celsius-fokot.

Az előrejelzések szerint a kánikula legalább szombatig marad, a csúcshőmérsékletek 35 és 38 Celsius-fok között várhatók. Az érintett 14 megye között van a Párizs környéki Ile-de-France régió nyolc megyéje, valamint a főváros és a belga határ közötti teljes északi országrész. 

Szerda reggel 5 órakor országszerte 14 és 22 Celsius-fok közötti értékeket mértek, amely számos megyében jóval magasabb az előző reggel mértnél. Hétvégéig a minimális hőmérséklet 18 és 20 Celsius-fok között várható, a maximális értékek pedig mindenhol elérik a 35-38 Celsius-fokot. A kánikula különösen erős lesz a városokban, ahol a minimális hőmérséklet is meghaladja a 20 fokot - hangsúlyozta a meteorológiai szolgálat.

A Météo France azt kéri mindenkitől, akinek idős, beteg vagy egyedül élő ember van az ismeretségi körében, hogy naponta legalább kétszer érdeklődjenek a hogylétük felől, vagy személyesen keressék fel őket, és kísérjék őket hűvös helyekre. Franciaországban idén nyáron másodszor tapasztalható kánikulai meleg a júliusi, rövid ideig tartó hőség után.