Felmentették a rendőrre támadó budakalászi férfit

Felmentette a hivatalos személy elleni emberölés kísérletének vádja alól, egyúttal kényszergyógykezelésre kötelezte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki ítéletében azt a férfit, aki késsel támadt egy vele szemben intézkedni próbáló rendőrre tavaly nyáron Budakalászon - tájékoztatott a törvényszék szóvivője.

Gyimesi Kinga közölte: a most 29 éves vádlott elmebetegségben és paranoid skizofréniában szenved, ami kizárta, hogy tette következményeit felismerje vagy e felismerésnek megfelelően cselekedjen. Az ítélet a védő fellebbezése miatt nem jogerős - tette hozzá a szóvivő.

Az ismertetett tényállás szerint 2015. június 16-án délután néhány szentendrei rendőr azért ment ki a budakalászi házhoz, mert egy telefonos bejelentés érkezett arról, hogy V. Z. bántalmazza az édesanyját. A rendőrök intézkedni szerettek volna, de a férfi az ablakon át közölte: ő "az Univerzum királya", és ha bárki bemegy, akkor az magánlaksértést követ el. Hozzátette, hogy csak az utcán hajlandó tárgyalni az egyenruhásokkal.

A rendőrök erre visszahúzódtak a háztól, és felszólították a vádlottat, jöjjön ki. V. Z. egy az élet kioltására is alkalmas, 195 milliméter pengehosszúságú késsel a kezében lépett ki a lakásból, majd azt a jobb kezében tartva, a feje fölé emelve nagy sebességgel K. Z. rendőr törzsőrmester felé futott, s artikulátlanul üvöltött. A kést többszöri felszólítás ellenére sem dobta el, ezért a megtámadott rendőr védelmében két társa a szolgálati fegyverével egy-egy lövést adott le a vádlott lába felé. Az egyik golyó V. Z. jobb lábszárába csapódva a sípcsont szilánkos törését eredményezte.

Sérülése ellenére a vádlott tovább hadonászott a késsel, a törzsőrmester mellkasát, nyakát célozva, hogy megölje őt. A rendőr védekezésül a bal karját reflexszerűen maga elé emelte, így a szúrás az alkarját érte. Az őrjöngő férfi olyan erővel markolta a kést, hogy annak pengéje beletört a rendőr alkarjába.

A megtámadott törzsőrmesternek végül kollégáival együtt végül sikerült a földre vinnie és megbilincselnie a vádlottat.

Szerző

Új pszichoaktív anyagot rejtett a csomagtartó - Videó!

Publikálás dátuma
2016.08.25. 14:43
Fotó: police.hu
Kábítószer-terjesztőket és fogyasztókat fogtak el a nyíradonyi rendőrök - írja internetes oldalán a rendőrség. 

A Nyíradonyi Rendőrőrs nyomozói és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai összehangolt akció keretében 2016. augusztus 19-én Debrecenben, az István úton egy Opel típusú gépkocsi három utasát ellenőrizték. A jármű átkutatása során a nyomozók körülbelül 200 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi származékot találtak, ezért N. Ádámot, K. Sándort és H. Tamást elfogták és előállították.

A lefoglalt anyag a kirendelt igazságügyi szakértő elsődleges véleménye alapján új pszichoaktív anyagnak minősül.

Forrás: police.hu

A rendőrök a 24 éves N. Ádám nyíradonyi lakásán további körülbelül 150 gramm zöld növényi származékot, mérleget, valamint 65 zacskót találtak és foglaltak le. A nyomozók N. Ádámot kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság 2016. augusztus 22-én elrendelt.

H. Tamást és K. Sándort pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök. A további adatgyűjtést követően a nyomozók azonosították a 26 éves R. Tibort, aki szintén kábítószert árusított, a lakásán körülbelül 10 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot foglaltak le. A rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a férfit, majd őrizetbe vették.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság N. Ádám és R. Tibor ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, a 26 éves H. Tamás és a 23 éves K. Sándor ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Szerző

Megszúrták, majd elmenekültek - Őket keresi a rendőrség!

Publikálás dátuma
2016.08.25. 13:43
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított ismeretlen tettesek ellen súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt - írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2016. június 22-én 20 óra 45 perc körül egy Budapest III., Amfiteátrum utcai negyedik emeleti lakásban egy ismeretlen eszközzel megszúrtak egy férfit, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekmény elkövetésének helyszínén kamera rögzítette a menekülő elkövetőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06 (1) 430-4700-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

Szerző
Témák
késelés Óbuda