Orbán Ráhel Bahreinben - Megváltoztatták a találkozó leírását

Publikálás dátuma
2016.08.30. 18:40

A fotó, és a hozzá tartozó bahreini tudósítás - amit a 444,hu "kukázott ki" a netről  - ugyan egy évvel ezelőtti, de itthon erről pestiesen szólva nagy kussolás volt, sehol egy állami tévés tudósítás, (noha milyen szép lehetett volna) sehol egy MTI hír, pedig lehetett volna megmagyarázni, hogy miért is Ráhel asszony és snájdig férjeura, Tiborcz István tárgyal mindenféle felhatalmazás nélkül a magyar állam és gazdaság fontos ügyeiről? 

Sem Tiborcz Istvánnak sem Orbán Ráhelnek nincs hivatalos állami tisztsége, közhivatala Magyarországon, szóval tényleg nem világos, hogy miért velük beszéli meg egy Perzsa-öböl menti arab ország minisztere, hogy mi legyen az olajüzlettel - fejtegeti a lehető leglogikusabb módon a portál. 

Az már csak - szintén pestiesen szólva - hab a tortán, hogy a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság oldalára tavaly szeptemberben kikerült hírben Ráhel nem a magyar miniszterelnök lányaként, hanem a feleségeként szerepel. (Tiborcz Istvánt pedig Garamvölgyi Balázsként, Magyarország bahreini konzuljaként említi.)

"MINISTER OF ENERGY RECEIVES WIFE OF PRIME MINISTER OF HUNGARY"

A 444.hu azt írta: keresik a miniszterelnök szóvivőjét és a kinti követséget és a külügyminisztériumot, hogy kiderüljön, hogy került ebbe a helyzetbe a miniszterelnök lánya és milliárdos vállalkozó férje, Tiborcz István.

Update - magánakció volt? ( és ezt így hogy...?)

Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó - előzött be a kérdéssel a Népszabadság. A lapnak válaszolta az iméntieket Havasi Bertalan arra a kérdésre: Orbán Ráhel milyen felhatalmazással, kit képviselve tárgyalt a férjével Bahreinben. Ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk – írta miniszterelnök sajtófőnöke, és egy jó - és nyilván játszi könnyedséggel teljesíthető - tanáccsal is szolgált: forduljanak az érintettekhez.

Update II - hazugság!

"2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság" - Írta meg nyilván az igazságot közleményében Orbán Ráhel, aki azonban konkrétan nem jelölte meg, hogy ki hazudik? Netán a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság?

A magyar illetékes nem emlékszik

Garamvölgyi Balázs is látható azon a képen, amely Bahreinben készült 2015 szeptemberében. Garamvölgyi  Magyarország tiszteletbeli konzuli ügynöke, ezért kereste meg az Index.

Részlet a vele készült interjúból:

- Ki szervezte ezt a találkozót?
- Ne haragudjon, ez egy magánlátogatás volt, azon belül udvariassági vizittel, forduljon kérem az érintettekhez.

- Ön hogy került oda?
- Hogy hogy hogy kerültem? Én itt élek.

- Ki hívta Önt erre a találkozóra?
Nem emlékszem, tavaly szeptemberben volt már, tényleg nem emlékszem.

Update III - Elképesztő! Megváltoztatták a találkozó leírását

Kevesebb, mint 24 órával az alaphír megjelenése után a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság megváltoztatta honlapján az Orbán Ráhel tárgyalásáról szóló hírt - írja a 444

Az új verzió lényegesen rövidebb, ebben már nincs szó olajügyi vagy kereskedelmi megbeszélésről, csak arról, hogy találkozott Orbán Ráhel és a miniszter, aki Bahreinről mesélt a vendégeknek, akik nagyon megköszönték a szívélyes fogadtatást. A szövegben és a címben ma már helyesen Orbán Viktor miniszterelnök lányának nevezik Ráhel, korábban a miniszterelnök feleségeként hivatkoztak rá.

Szerző
Frissítve: 2016.08.31. 15:08

Távozik posztjáról az egészségfejlesztési intézet vezetője

Szeptember 1-jével távozik posztjárók Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) főigazgatója - tájékoztatott az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

A közlés szerint a döntés a hátterében személyes okok állnak,  és a jövőben az országos tisztifőorvos felkérésére az OTH munkáját segíti. Török Krisztina korábban a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatója volt, azt megelőzően pedig az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézetet vezette.

Szerző

A szakgimnáziumi kerettantervek visszavonását követeli az LMP

A szakgimnáziumok kerettantervének visszavonására szólította fel az oktatási kormányzatot Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus a tanterveket "szándékos népbutításnak" nevezte, mivel azokban éves szinten mintegy négyszáz órával kevesebb közismereti óra szerepel, mint a gimnáziumi kerettantervekben.     Azért is bírálta a kormányzatot, mert - mint fogalmazott - a saját maga által összehívott oktatási kerekasztal javaslatait sem veszi figyelembe. 

"Miután zsákutcába vezette az oktatást, még gázt is ad" - jelentette ki, bírálva, hogy az iskolák nem kerülnek vissza a településekhez, és a tanév közepén szervezik át az oktatási rendszer egyes elemeit.   Ikotity István úgy fogalmazott: a közoktatásnak nem az a feladata, hogy engedelmes rabszolgákat neveljen az autógyáraknak vagy szavazókat a kormánynak, hanem nyelveket beszélő, alkalmazkodni képes, kreatív emberekké kell formálnia a diákokat.

Szerző