Új helyettese lesz az országos rendőr-főkapitánynak

Ünnepi állománygyűlésen búcsúztatták szerdán Veszprémben Töreki Sándor leköszönő megyei rendőrfőkapitányt, aki az országos főkapitány bűnügyi helyetteseként folytatja pályafutását.

Töreki Sándor dandártábornokot a belügyminiszter szeptember elsejei hatállyal nevezte ki az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettesévé - jelentette be a búcsúztatáson Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

Töreki Sándor a pápai kapitányság nyomozójaként kezdett dolgozni 1990-ben, majd 1995 és 1998 között főnyomozóként szolgált ott. A Várpalotai Rendőrkapitányságot 2001 és 2005 között, a pápait 2005-től 2010-ig vezette. Veszprém megyei főkapitánnyá 2010-ben nevezték ki.

Az országos rendőrfőkapitány döntése értelmében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot megbízottként Anda György ezredes, a megyei főkapitány eddigi rendészeti helyettese vezeti szeptembertől.

Szerző

Mossuk le a gyalázatot! - Civilek tüntetnek október 23-án

Civilek (magánszemélyek és civil szervezetek) közösen hirdetünk tüntetést október 23-ra, délután 3 órára a Blaha Lujza térre - áll a szervezők közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Azért választottuk ezt a dátumot, mert úgy érezzük, hogy velünk együtt sokan tartják még ma is fontosnak 56 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat.

A Magyarországon élő emberek joggal érezhetik úgy, hogy a hatalom hű szolgái és holdudvaruk kezében a közvagyon könnyen veszíti el „közpénz jellegét”, miközben a nyomozóhatóságok sokszor akkor sem veszik észre a korrupciót, ha kiszúrja a szemüket. Az ország milliárdokat költ egy semmit el nem döntő népszavazásra. Milliárdokat költünk egy gyűlölködő, uszító propagandára, miközben az Európa számára valóban súlyos kérdések lényegi tartalmáról itthon nem folyik értelmes párbeszéd. Stadionokat építünk, miközben az oktatás és az egészségügy a szemünk előtt épül le. Kisvasút épül, miközben a hármas metró időnként füstöl, és cserébe a Ligetben kivágják a fákat. Egyre távolodunk attól az európai közösségtől, amelynek értékválasztásunk alapján lettünk tagjai, és eközben olyan országokhoz és közeledünk, amelyek az európai értékektől messze vannak. Százezrek hagyták el Magyarországot, és sokan nem csupán a megélhetés kedvéért, hanem azért is, hogy egy nyitott, demokratikus, humánus társadalomban élhessenek

Október 23-án, a forradalom hatvanadik évfordulóján ezért tüntetésre hívunk minden felelősen gondolkodó magyar polgárt, civil szervezetet és a demokratikus pártokat! Újra meg kell mutatnunk Európának, meg kell mutatnunk saját magunknak, hogy Magyarországon nem csak a Fidesz-féle gyűlöletpropagandának vannak tömegei, hanem a demokratikus gondolatnak is.

Mossuk le a gyalázatot! FB-csoport

Gyetvai Viktor, Székely Sándor

Szerző

Újabb helyekről tiltották ki a hajléktalanokat

Publikálás dátuma
2016.08.31. 15:16
A kép illusztráció FOTÓ: Thinkstock
Módosította a fővárosi hajléktalanrendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán, mivel a XI. kerületi önkormányzat az eddigieken túl még több olyan közterület kijelölését kérte, ahol tilos a közterületen élni. 

A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete május 26-án döntött azon helyszínekről, melyek kijelölését kéri a Fővárosi Közgyűléstől. A kerület szerint az elmúlt két évben olyan közterületi helyszínek alakultak ki, amelyeken rendszeresen életvitelszerűen tartózkodnak a hajléktalanok, és azokat közbiztonsági, településképi vagy kulturális szempontok miatt indokolt a rendelet hatálya alá vonni.

Az eddigiek túl tehát tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás a Bikás park, az Etele út melletti park, a Költők parkja, a Nagyszeben tér, a Nevegy utca - Rétkerülő utca találkozásánál lévő park, a Bartók Béla út Sárbogárdi út és Vasút utca közötti szakasza és ezeknek a határvonalától számított 100 méteres távolságon belüli kerületi tulajdonú közterületen. Továbbá az Alsóhegy utca - Karolina út - Villányi út találkozási pontjától számított 100 méteres körtávolságon belüli kerületi tulajdonú közterületen.

A javaslatot 21 igen szavazattal 7 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Szerző