Előfizetés

Titkolják, mennyibe került Desmond Child dala

Publikálás dátuma
2016.09.02. 18:13
Forrás: Facebook/Desmond Child
Múlt hét szerdán mutatták be a sajtó elől elzárt sajtótájékoztatón az Egy szabad országért című dal klipjét a Terror Házában, de még mindig nem tudni, mennyibe került Desmond Child újrahasznosított száma a magyar adófizetőknek - írta a 444.hu. 

Korábban az 1956-os emlékév programigazgatója, Tallai Gábor ötvenmilliós büdzséről beszélt, az emlékbizottság elnöke, Schmidt Mária később azonban nyílt levélben hárította el a sajtó kérdéseit a dalról. "A felek még tárgyalnak, és a végleges szerződések aláírásra (megkötésre), illetve a szerződés szerinti díjazások kifizetésre nem kerültek, így adatigénylése idő előttinek minősül, azt teljesíteni nem áll módomban - írta az augusztus 23-án kelt levelében a Terror Háza igazgatója.

Örömhír! Megérkezett a Rákay könyve az iskolákba

Publikálás dátuma
2016.09.02. 18:06
Forrás: Rákay Philippe/Facebookő
Megérkezett a Fidesz-nagygyűlések házigazdájaként, majd az M1 intendánsaként ismert Rákay Philip kétkötetes könyve az iskolákba - adta hírül az RTL Klub.

 A Szabadság tér 89 című kötet Rákay azonos című tévéműsora alapján készült interjúkötet, részben alapító Fidesz-tagokkal készült beszélgetéseket tartalmaz. A kormány tájékoztatása szerint több mint 10 600-at vettek belőle, darabonként 6300, összesen több mint 70 millió forint közpénzért, amit döntően a Miniszterelnökség költségvetéséből fizettek ki. Lázár János kancelláriaminiszter azt mondta, az iskolákat erősíti, hogy a diákok használhatják Rákay művét. Az LMP szerint a tanárok inkább tudományos könyvekre költenének.

Megkezdődött az EU tagállamok külügyminisztereinek találkozója

Közös munkaebéddel megkezdődött pénteken délután Pozsonyban az Európai Unió (EU) külügyminisztereinek kétnapos informális találkozója.

A júliusban kezdődött szlovák elnökség keretében zajló találkozót Federica Mogherini az EU kül- és biztonságpolitikáért felelős megbízottja vezeti. A találkozón globális kül- és biztonságpolitikai témák kerülnek terítékre, köztük kiemelt helyen a törökországi helyzet, valamint az EU-török kapcsolatok alakulása. A résztvevők egyeztetéseket folytatnak a minszki békefolyamat alakulásáról illetve az EU, nemrégiben elfogadott globális stratégiájáról is.

A találkozó szombati napján meghívott partnerként részt vesznek több uniós tagságra pályázó ország - Montenegró, Szerbia, Macedónia, Albánia és Törökország - küldöttségei is. A kibővített összetételű szombati tárgyalásnak a terrorizmus elleni harc lesz a központi témája, ennek keretében szó lesz a radikalizáció és a szélsőségesség terjedésének megelőzését irányzó közös lépésekről is.

A széles körű találkozót megelőzi egy munkareggeli az uniós külügyminiszterek és Törökország külügyminisztere részvételével, amelynek központjában az egyes uniós tagországok és Törökország közti kapcsolatok fejlesztésének kilátásai lesznek. Az uniós külügyminiszterek a keleti partnerség országainak - Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Ukrajna, Moldávia - külügyminisztereivel is találkoznak.