Tippeljen: mi lesz a Fidesz-frakció ülésének fő témája?

A migráció és az októberi kvótareferendum, valamint családpolitikai kérdések lesznek napirenden a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő évadnyitó frakcióülésén, Balatonfüreden, ahol több kormánytag is előadást tart - a meglepetést nem okozó információt a Fidesz frakcióvezetője közölte a tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón.

A kihelyezett frakcióülés Orbán Viktor miniszterelnök beszédével kezdődik, Kósa Lajos közlése szerint a kormányfő felvázolja a 2018-ig tartó parlamenti ciklus hátralévő részében szükséges teendőket.

Csütörtök délelőtt a migrációról és a kvótareferendumról tárgyal a képviselőcsoport, meghallgatják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, Simicskó István honvédelmi és Pintér Sándor belügyminisztert, Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, valamint Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőt.

A tanácskozás hátralévő részében családpolitikai kérdéseket vitatnak meg - előadást tart Varga Mihály nemzetgazdasági, Fazekas Sándor földművelésügyi és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint több államtitkár -, pénteken pedig tanácskoznak a Fidesz szakpolitikai kabinetjei és a kormánypárt elnöksége is.

Szerző

Labdarúgó NB I - Sesták távozott a Ferencvárostól

Távozott a Ferencváros szlovák válogatott labdarúgója, Stanislav Sesták.A bajnoki címvédő klub honlapjának szerdai beszámolója szerint közös megegyezéssel bontott szerződést a 33 éves csatárral.

Sesták tavaly nyáron érkezett az FTC-hez, amelynek színeiben harminc mérkőzésen tíz gólt szerzett, öt gólpasszt adott, az idény végén pedig bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Eközben visszakerült a szlovák válogatottba, amellyel megjárta a nyári, franciaországi Európa-bajnokságot.

Szerző

Foglyul ejtette kocsijában az adóellenőröket az Uber-sofőr

Vádat emeltek egy sofőr ellen, aki májusban foglyul ejtett két adóellenőrt az autójában, miután ők a fuvarral kapcsolatban jegyzőkönyvet akartak felvenni - közölte a fővárosi főügyész.

A vádirat lényege szerint májusban "egy közismert telefonos applikáció használatával" a két adóellenőr személyszállítási szolgáltatást rendelt. A fuvar végeztével az adóellenőrök igazolták magukat, és közölték a sofőrrel, hogy jegyzőkönyvet vesznek fel. A 46 éves férfi nem működött együtt, az ellenőröket a gépkocsi elhagyására szólította fel - áll Ibolya Tibor közleményében.

A sértettek jelezték a vádlottnak, hogy a jegyzőkönyvet mindenképpen fel kell venniük, ezért addig nem szállnak ki az autóból. A vádlott vitatkozni kezdett a két ellenőrrel, majd a beleegyezésük nélkül, hirtelen elindult. Tíz-húsz perc utazás után egy XIII. kerületi rendőrségi körzeti megbízotti iroda előtt megállt, ahol mindannyian kiszálltak az autóból. Nem sokkal később visszaültek, hogy - és ezt a két ellenőr nyomatékosan közölte a vádlottal - a jegyzőkönyvet fel tudják venni.

Ezután a vádlott a sértettek belegyezése nélkül újra elindult a gépkocsival. A sértettek próbálták rávenni, hogy álljon meg, de a férfi erre nem volt hajlandó. Körülbelül harmincpercnyi utazás után a vádlott megállt a gépkocsival a XIII. kerületi Lehel térnél, és végül beleegyezett a jegyzőkönyv felvételébe.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium májusi közleménye szerint egy Uber-sofőr pánikba esett az adóellenőrzés során, ezért blokkolta az ajtókat, a revizorok hozzájárulása nélkül továbbment az autóval, és csak fél óra után állt meg.

Szerző
Témák
adóellenőrök