Családi nap a nosztalgia jegyében

Publikálás dátuma
2016.09.12. 07:18
FOTÓ: MTI/LAKATOS PÉTER
Budapestről újra felszállt a világ egyetlen repülőképes Li-2-es repülőgépe. 

Egyebek között ezzel is emlékeztek az egykori nemzeti légitársaság, a Malév alapításának hetvenedik évfordulójára. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti Aeropark repülőmúzeumban családi napot tartottak.

Ezt a gépet 1949-ben gyártották, ez volt a Malév utasszállítója. Az eseményen átadták az egyik IL-18-as repülőgép fedélzetén létrehozott repüléstörténeti kiállítást is.

Szerző

Valóra vált gyermekálmok

Súlyos betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak szervezett sétahajózást szombaton Budapesten a Súlyos betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak szervezett sétahajózást szombaton Budapesten a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, amely újabb három gyermek álmát is valóra váltotta nagy értékű ajándékok átadásával. 

A hat éve működő, a Bethesda Gyermekkórházzal, valamint a Szent László Kórház és a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályával kapcsolatban álló alapítvány eddig csaknem száz súlyos beteg gyermek álmát valósította meg tárgy- vagy élményajándékokkal.

Mikola József, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: a Ments Életet eredetileg véradó alapítványként indult, az ajándékozással a kezdeti céljuk az volt, hogy meg tudják mutatni, kikhez kerül az önkéntesek által felajánlott vér. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és az alapítványt támogató Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke pedig felidézte: áprilisban két tucat hajóval rendeztek "tavaszi kirajzást" a budapestiek számára, ahol a Ments Életet javára gyűjtöttek adományokat.

A Ments Életet internetes oldalán (www.mentseletet.hu) folyamatosan gyűjtik a súlyos, életet veszélyeztető betegségtől szenvedő gyermekek történeteit és vágyait, amelyeket céges és magántámogatók segítségével igyekeznek megvalósítani.

Szerző

Liszkayé a Karc FM

Vételi opciójával élve megszerezte a Liszkay Gábor tulajdonában lévő, a kormánypárti napilapot is kiadó Magyar Idők Kft. a Karc FM-et – tudta meg a hvg.hu.

 A korábbi tulajdonos Kriczki Andrea Hang-Adás Kft.-je volt, de ők gyakorlatilag strómanként szolgáltak, hiszen az eredeti megállapodás is azt volt, hogy Liszkayhoz került a rádió, amelynek élére már az induláskor az ő emberei – például Gajdics Ottó - kerültek. A Karc FM a Simicska-csoporthoz tartozó Lánchíd rádió konkurense próbál lenni.

Szerző