Megújult a Jahn Ferenc szülészeti osztálya

Publikálás dátuma
2016.09.15. 07:17
FORRÁS: PPG Trilak
A Jahn Ferenc kórházba érkező kismamák egy megújult, színesebb szülészeti osztályon fogják világra hozni gyermeküket. A felújítás során a mostanáig színtelen, fakó várótermet festette újra a PPG Trilak Kft. 

A cég a világon elsőként pályázott az amerikai cégcsoport támogatói alapjánál egy egészségügyi intézmény megszépítésére. Ezzel a vállalat a korábbi látványos belvárosi tűzfal-rehabilitációit, valamint óvodák, iskolák, játszóterek, parkok felújítását követően szűkebb pátriájában segített.

Az anyavállalat az eddigi legmagasabb összeggel támogatja a magyarországi programot. A jelentős anyagi támogatás mellett a felújításhoz a PPG Trilak biztosította a legújabb, innovatív Hera lemosható falfestékét.

Várhatóan az év végéig befejeződik a komplett felújítás, így a szülészeti osztály várótermét követően a teljes emelet megszépül a szülőszobákkal és a koraszülött intenzív részleg folyosóival együtt.

2016-ban a cég egyik legfontosabb, a környezetet érintő társadalmi felelősségvállalás projektje a Budapesten található Feneketlen-tavat övező park felújítása volt, ezt követően Vác játszótér-felújítási programjában vett részt. Hűen a cég támogatási politikájához, ebben az esetben is eszközökkel és munkaerővel járult hozzá a sikeres kivitelezéshez.

Szerző

Minden másodperc számít

A Balatoni Elsősegély Szolgálat önkéntesei a közelmúltban zárult szezonban naponta átlagosan hatvan esetben segítettek a bajba jutott strandolókon. Munkájukat immár harmadik éve a Telenor is támogatja, a vállalat idén 25 darab 4G+-os – a jelenlegi leggyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő – okostelefonnal és korlátlan Hipernet-eléréssel könnyítette meg a kapcsolattartást az önkéntesek között.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkénteseinek munkája már rég nem merül ki a kagyló okozta sebek ellátásában, vagy az újraélesztésben, bár kétségtelenül továbbra is ezek a legfontosabb feladataik a strandokon. Az önkéntesek koordinációja és az adminisztráció is sok időt és figyelmet követel.

Utóbbiban a Telenorral és a Synaptellel közösen fejlesztett digitális esetnapló segíti munkájukat, mellyel jelentősen egyszerűsödik a statisztikák elkészítése is. A digitális esetnaplóban gyűjtött adatok gyors elemzéséből már a szezon alatt fény derülhet olyan veszélyforrásokra az egyes strandokon, amire kiemelt figyelmet kell fordítania.

A szolgálat idén 25 darab Samsung A5 2016 okostelefont kapott a Telenortól, mely képes a leggyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő 4G+ hálózaton működni. Az LTE Advanced néven is ismert mobiltechnológia használatával megduplázható a 4G-s le-, és feltöltési sebesség, amely 300/50 Mbps-ot is elérhet, így jelentősen felgyorsulhatott az önkéntesek közötti kommunikáció.

A Telenor nyár elején tette elérhetővé a Balaton partján, Siófokon és Balatonfüreden 4G+ szolgáltatását, és az év folyamán a Balaton mellett és országszerte is bővíti a leggyorsabb mobilinternet elérhetőségét. A fejlesztésre azért is volt szükség, mert a nyári hónapokban jelentősen, akár hatszorosára is megnő a Balaton környékén a felhasználók adatforgalma.

„A Telenor évek óta stratégia partnere a Magyar Vöröskeresztnek. Az együttműködés kiváló példája annak, hogy hogyan tud egy telekommunikációs szolgáltató hatékonyan segíteni saját eszközeivel és szolgáltatásaival egy jó ügyet” – mondta el Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„A Telenor által adományozott új készülékek, a villámgyors internet és a megfelelő lefedettség nagyban segítette a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat zökkenőmentes belső és külső kommunikációját, valamint a digitális esetnaplók megfelelő működtetését” – emelte ki a szervezet vezetője.

Szerző

MTVA-vezetőket hallgattak ki

Publikálás dátuma
2016.09.15. 07:05
FOTÓ: Népszava
"Az ügy tisztázásáig a mai napon munkavégzés alóli felmentését kérte Vas Imre üzemeltetési igazgató, valamint Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató" - közölte a 444-el a közmédia sajtóosztálya, miután a portál úgy értesült, hogy a két vezetőt gyanúsítottként hallgatták ki az MTVA lehallgatási ügyében.

A rendőrség megerősítette, hogy két személyt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás határideje 2016. szeptember 29., de ez meghosszabbítható - ennél bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem akartak adni. Így az is kérdés marad, Vas mire gondolhatott, amikor a helyszínelő rendőröknek azt mondta, a lehallgatás "magasabb célokat szolgált". Márpedig a sajtóinformációk szerint a cégnél nála magasabban csak Várhegyi Attila egykori fideszes politikus állhat, akinek hivatalos tisztsége ugyan nincs a közmédiánál, ám információk szerint ő dönt a céget érintő összes fontos ügyben.

Március végén az Index írta meg, hogy a hatóságok lehallgatókészülékeket találtak Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató tárgyalójában, a helyszínelés után a nyomozók Vasnál is házkutatást tartottak. A 168 Óra szerint az, hogy nyomozás indult a lehallgatás ügyében kizárja, hogy a szolgálatok dolgoztak volna a székházban, a megrendelés belülről érkezhetett. Ezt erősíti az is, hogy a biztonsági felvételek szerint a "szerelők" nem a főbejáraton, hanem a székház VIP-parkolóján keresztül jutottak be az épületbe - ehhez Vas belépőjét használták.

Szerző