Előfizetés

Gálvölgyi átalakulásának valódi okáról vallott

Publikálás dátuma
2016.09.14. 10:46
Korábbi felvétel. Fotó: Népszava
Mindenki azt hitte, vesebetegsége és az az utáni lábadozás miatt növesztett arcszőrzetet a színész, ám ennél sokkal prózaibb az ok - írja a Bors. 

Nyáron alig vállalt nyilvános szereplést Gálvölgyi János, több előadását is le kellett mondania vesebetegsége miatt. Ám elérkezett a szeptember, elindult az évad, a színésznek pedig mi sem természetesebb, az összes korábbi szerepét játssza, új bemutatókra készül.

Munkakedve tehát változatlan, egy szembetűnő változás azonban megfigyelhető a Kossuth-díjas művészen: szakállt növesztett. 

- Úgy alakult a nyár vége, hogy megtartottam a szakállam. Olyan darabok mennek még, amibe belefér, de jövő héten már le kell vágnom. Most azt mondták, a jelenlegi három darabomhoz kifejezetten kérik, a Napsugár fiúkban van is rá utalás, hogy miért nem borotválkozom – folytatta a színész, aki azt is elárulta, az ő maga jelentős színházi tapasztalata szerint a színész bizony borotvált.

– Egy színésznek ne legyen bajusza, ne legyen szakálla, én még így tanultam a főiskolán, mert akkor mindig egyforma az ember. Szakállas színészet nincs, bármikor jöhet egy olyan darab, amihez ez már nem illik.