Mészáros Lőrinc új cége 20 milliárdot hoz

Publikálás dátuma
2016.09.14. 19:01
FOTÓ: Népszava
Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás lett a Mészáros Lőrinchez köthető visontai búzafeldolgozó üzem.

A kormány döntését azzal indokolta, hogy ezzel hozzájárul a több mint 26 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához. A búzakeményítő gyárban 250 új munkahely jön létre. A beruházás - az üzleti tervek szerint - 20 milliárd forint éves árbevételt hoz.

Szerző

Döntött a Kúria: pert nyert a HVG

A Kúria sem találta a vallásos emberek közösségét sértőnek a HVG 2014. decemberi, Nagy Harácsony című címlapját - számolt be a lap. 

A pert Ékes Ilona Mária volt fideszes országgyűlési képviselő indította azt állítva, hogy a címlap őt, mint egy vallási közösség tagját sérti. A HVG-t képviselő Nehéz-Posony Márton ügyvéd tájékoztatása szerint a volt képviselő felülvizsgálati kérelme alapján eljáró Kúria egyetértett az ügyben korábban meghozott jogerős ítélettel, amely szerint a kifogásolt ábrázolás nem a vallásra vagy a vallásos közösségekre vonatkozott, hanem vezető politikusok pénzimádatát figurázta ki.

A szóban forgó címlapfotót ide kattintva megnézheti!

Szerző

Kapcsolódó

Nagy Harácsony

Ujhelyi keményen odaszólt Szájernek Strasbourgban - Videó!

Publikálás dátuma
2016.09.14. 17:10

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a strasbourgi Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén reagált Szájer József, a Fidesz EP-képviselőjének beszédére, amiben hevesen támadta kormánypárti kollégáját. Az MSZP-s politikus kérdőre vonta Szájert, hogy hogyan tud Jean-Claude Juncker szemébe nézni, miközben az Európai Bizottság elnökének fotója rá van montírozva a brüsszeli terrortámadásról szóló fideszes plakátra, mintha ő vagy Martin Schulz, EP-elnök tehetne a merényletről. Szájer nem kívánt válaszolni, szerinte nem is hangzott el kérdés a felszólalásban.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke mondott program- és stratégiaalkotó beszédet Strasbourgban, az EP épületében. Ezután Szájer József is szót kért a menekültválsággal kapcsolatban. Ujhelyi azon háborodott fel, hogy a politikus a Fidesz nevében emberségességről beszélt felszólalásában, miközben egy plakáton úgy akarták beállítani a brüsszeli merényletet, mintha Juncker vagy Schulz tehetne a támadásról. 

A heves, 30 másodperces időkorlátot is túllépő reagálásra Szájer már nem kívánt válaszolni, szerinte ugyanis nem is hangzott el kérdés...

A strasbourgi magyar csörtéről készült felvételt itt láthatja:

Szerző