Körúti robbanás - A szakértő szerint bomba lépett működésbe

A köztévé által megszólaltatott igazságügyi tűzszerész szakértő azt mondta, hogy egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel. 

 Ladocsi Attila  szerint a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal. 

Arra a felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, a szakértő kifejtette: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, "és láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel". Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag. A szakértő az esetről eddig közölt felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt volt elhelyezve a szerkezet, ami felrobbant.

A rendőrség az MTI érdeklődésére vasárnap arról tájékoztatott, a nyomozás érdekeire tekintettel kizárólag a robbanásról hajnalban kiadott közleményüket és a tanúkutatásról szóló felhívásukat kívánják közölni, így nem erősítették meg a szemtanúk állítását sem, hogy a két sérült rendőr egyike nő.

Szerző

Körúti robbanás - Blikk: Küzdenek egy rendőrnő életéért

Jelenleg is küzdenek annak a rendőrnőnek az életéért, aki a szombat éjjeli Teréz körúti robbanásban sebesült meg a nyakán - értesült a Blikk.

Éjszaka egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben. A rendőrség egyelőre meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik az esetről. Vélhetőleg ennek következtében is - no meg a kvótareferendum előtti, egyre durvább és indulatosabb közélet miatt - megindultak a találgatások, például a Facebook közösségi portálon arról, hogy az eset megrendezett, és valójában a kampány ördögi része. 

Az állami tévé által megszólaltatott szakértő szerint a helyszínen még keresik a robbanás nyomait, a maradványokból meg lehet majd állapítani, hogy egy ember által készített szerkezet robbant vagy baleset történt. Ő is jelezte, hogy az esettel kapcsolatban egyelőre csak spekulálni lehet, azt azonban különösnek minősítette, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek. Hogy ezzel mire is utalt valójában, azt nem fejtette ki.  

A rendőrség az MTI érdeklődésére vasárnap arról tájékoztatott, a nyomozás érdekeire tekintettel kizárólag a robbanásról hajnalban kiadott közleményüket és a tanúkutatásról szóló felhívásukat kívánják közölni, így nem erősítették meg a szemtanúk állítását sem, hogy a két sérült rendőr egyike nő.

Szerző
Frissítve: 2016.09.25. 17:14

Így sietett a körúti robbanás helyszínére a rendőrség - Videó!

Publikálás dátuma
2016.09.25. 13:42
Népszava fotó/Molnár Ádám
Egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr súlyosan megsérült.

A z eset folyamatosan frissülő információiról itt olvashat.

A Ripost azt írta: a döbbent szemtanúk azt mondták, hogy sem a robbanás előtt, sem pedig utána nem éreztek gázszagot és kékes lángot sem láttak, ami esetleg a gázrobbanás tényét igazolná. Mindenesetre pánik tört ki, és az emberek menekültek a környékről.

Szerző