Előfizetés

Körúti robbantás - Távirányítót használt az elkövető?

Távirányítót használhatott az a férfi, aki szombat késő este robbantott a fővárosi Teréz körúton - írja a Magyar Idők. A lap szerint a férfi előre az épület elé tette a bombát tartalmazó csomagot, és lesben figyelte a két rendőrt. Akkor robbantotta fel a szerkezetet egy távirányító segítségével, amikor a járőrök mellé értek.  

A Magyar Idők információját szemtanúk is megerősítették, és a történteket rögzítette kamera is. Tegnap este fél hétig már 145 kamera felvételét kezdte elemezni a rendőrség.

Korábban írtuk: a nyomozók vasárnap késő este fejezték be a helyszínelést a Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű robbanószerkezettel elkövetett robbantásban sebesült meg két járőröző rendőr. Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást. A hatóságok több száz rendőrrel és a TEK-kel keresik az elkövetőt, és a lakosság segítségét továbbra is kérik, a tanúkat szükség esetén védelem alá is helyezik. Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a hétfőre összehívott nemzetbiztonsági bizottság ülése után elmondta, hogy a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a robbantással kapcsolatban, de az indítékokról eddig keveset tudni.

Eltűnt Lovas János

Lovas Jánost augusztus 12-én látták utoljára, azóta senki nem tudja, hol van, életjelet nem adott magáról. A férfi telefonon sem elérhető, pedig lányával napi szinten beszélt.

Az eltűnt apa rokonai azt kérik, hogy aki tud valamit a férfi hollétéről, az jelentkezzen a rendőrségen.

A férfit Hegyeshalom buszvégállomáson látták utoljára augusztus 12-én. Családja szerint elképzelhető, hogy Ausztriába vagy Svájcba utazott. Lovas János 179 centi magas, 85 kiló. Kék szeme, rövid, ősz, haja van. Állandóan baseball sapkát hord, amit csak alváskor szokott levenni. Különös ismertető jelei a bal vállán lévő sárkány tetoválás - írja a Faktor.

Kigyulladt a herendi bútorgyár - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.09.26. 13:01
Illusztráció: Thinkstock
Eloltották a herendi bútorgyártó üzem csarnokában keletkezett tüzet, a kétezer négyzetméteres épület szinte teljesen leégett - közölte hétfőn délelőtt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.  

Helt Ákos tájékoztatása szerint több órás munkával sikerült eloltani az üzemben keletkezett tüzet, melynek oka ezidáig tisztázatlan. 

Emberi sérülés nem történt, a levegőbe nem került veszélyes anyag - közölte a szóvivő. 

Helt Ákos, a megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban az Origo-nak elmondta, hogy öt tűzoltórajt riasztottak a helyszínre, mintegy harminc munkatársuk próbálta akadályozni a tűz tovább terjedését. A portál úgy tudja, hogy az épületből mindenki kimenekítettek a tűz keletkezésekor, így nem sérült meg senki, de az anyagi kár jelentős. 

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

MTI Fotó: Bodnár Boglárka