Előfizetés

Körúti robbantás - Véletlenül volt ott a sérült rendőrnő

Felébresztették a mélyaltatásból azt a rendőrnőt, aki a szombati Teréz körúti robbantásban sérült meg életveszélyesen. A Lokál szerint nem is A. Szabinának kellett volna járőröznie aznap éjjel.

Elcserélte egy kolléganője a szombat esti műszakját a sérült rendőrnővel, így A. Szabina véletlenül volt a Teréz körúton a robbantás idején - írja a bulvárlap. A cikkben megjegyzik, hogy az említett kolléganő nagyon rossz lelkiállapotban van, magát okolja Szabina sérülése miatt.

Lásd még: Megszólalt a körúti robbantás újabb sérültje - Friss hírek a rendőrnőről!

Megválasztják a vak komondoros utódját

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Fülöpházán. A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József (ismertebb nevén a vak komondoros) lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Vincze Miklós, a Bács-Kiskun megyei község jegyzője elmondta, a polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Nagyné Balogh Csilla és Lesi Árpád Mihály, mindketten függetlenként. Hozzátette: a választásra jogosult mintegy 760 helyi lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig egy helyen, a helyi művelődési házban szavazhat Fülöpházán. Az időközi választásig a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, Csaplár Tibor Imre (független) vette át.

Mint lapunk is többször megírta, a korábbi polgármester, Balogh József tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott másodfokon, miután 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát, akinek emiatt eltört az orr- és a járomcsontja. Balogh a köztudatban csak "vak komondorosként" híresült el, miután párja súlyos sérüléseit azzal magyarázta, hogy megbotlott a kutyájukban. A volt fideszes országgyűlési képviselőt - aki nem jelent meg a tárgyaláson - a Kecskeméti Törvényszék júniusban jogerősen tíz hónap - két év próbaidőre - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, miután első fokon 420 ezer forintos pénzbüntetéssel megúszta volna.

Őrizetbe vették Kisléta fideszes polgármesterét

A bíróság szeptember 22-én előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisléta polgármesterét az ellene jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettének vádja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán.

A Blikk információja szerint Madácsi Imre (Fidesz-KDNP) betegségre hivatkozva többször nem jelent meg korábbi büntetőügye tárgyalásain, amit valószínűleg megelégelhetett a bíróság és elrendelte a poglármester őrizetbe vételét.  A Fővárosi Törvényszék szerdai közlése szerint az ügyben 2013. március 21-én volt az első tárgyalási nap.

A letartóztatott Madácsi Imre, Kisléta független polgármestere helyett Szabó László alpolgármester látja el a hivatali teendőket. Szabó László, aki Kisléta háziorvosa, az MTI-nek elmondta, hogy a távol lévő polgármester helyett a törvényi előírásoknak megfelelően látja el a napi teendőket, szerdán is intézkedett hivatali ügyekben. Hozzátette: eddig hivatalosan nem tájékoztatták az illetékesek az önkormányzatot, így nem tudják azt sem, hogy új vagy régebbi bírósági ügy miatt rendelték-e és mennyi időre a polgármester előzetes letartóztatását.

Madácsi Imrét, Kisléta akkor még Fidesz-KDNP-s polgármesterét tavaly a Debreceni Ítélőtábla jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének büntette miatt.

A polgármester az ítéletről tájékoztatta a kislétai képviselő-testületet, de felmentésének kérdésében nem született döntés. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal akkor a bírósághoz fordult, amely kimondta, hogy az elítélt polgármester méltatlanná vált tisztségére. Kislétán így időközi választást írtak ki, és április 4-én több jelölt közül a függetlenként induló Madácsi Imrét nagy fölénnyel ismét polgármesterré választották.