Robbantás - Leleplezte a "nagy titkot" a Habony-féle Ripost

Publikálás dátuma
2016.09.29. 12:51
A nagy összefüggés: a horgászsapka. Forrás: police.hu
Hiába üzenték még a Fidesz emberei is, hogy amennyire tudják, a politikusok tartsák távol magukat a szombat késő este történt Teréz körúti robbantástól, és ne keltsenek pánikot, a kormányközeli bulvármédiának ezek szerint nem szóltak, a Ripost ugyanis most azzal állt elő, hogy azért lehet összefüggés a brüsszeli merénylet és a robbantás között, mert mindkét elkövető horgászsapkát viselt. 

Az Ómolnár Miklós főszerkesztésében készülő bulvárlapnak nem ez az első blőd és hiteltelen sztorija, előszeretettel próbálták például lejáratni a kormánypárt ellenségeit, többek között Juhász Pétert is, aki a kormánypárti médiumok össztűzébe került, mióta Orbán Viktor vagyonosodását vizsgálja.

A Teréz körúti robbantás kapcsán most azt találták ki, hogy a brüsszeli merénylet és a szombati rendőrök ellen irányuló támadás között azért lehet összefüggés, mert mindkét esetben horgászsapkát viseltek a támadók„A kérdés az: csupán véletlen egybeesésről van-e szó, vagyis mindkét merénylő egyszerűen csak egy hasonló sapkával akarta elfedni magát a kamerák elől, vagy ennél többről?” – teszi fel a kérdést hatásvadász módon a bulvárlap. 

Csak hogy mennyire lehet komolyan venni a portált - előtte egy olyan cikket is közzé tettek a robbantással kapcsolatban, amiben a megsérült rendőrnő horoszkópját elemezték, amelyet ráadásul az írás szerint az áldozat privát Facebook-oldalán fedeztek fel. Az mno.hu az írással kapcsolatban megjegyzi: a bulvárportál a jelek szerint annyira nincs otthon az interneten, az ilyen horoszkópokat ugyanis automatikusan generálhatja egy-egy lájkolt horoszkópoldal a felhasználó oldalára.

Szerző

Ujhelyi javaslatát elfogadták Brüsszelben

Publikálás dátuma
2016.09.29. 12:47
Forrás: Facebook
Nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament költségvetési bizottsága az Európa turisztikai fővárosa kísérleti programjavaslatot - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője.

Ujhelyi István tájékoztatása szerint a Renaud Muselier francia néppárti képviselővel közösen benyújtott projektjavaslat a turisztikai szektorban rejlő lehetőségeket aknázza ki, illetve fejleszti az európai turizmust. A javaslat szerint az Európa turisztikai fővárosa címet minden évben legfeljebb három uniós tagállami város, illetve régió kaphatná meg a szakmai szervezetek, az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága döntése értelmében. Az EP pénzügyi szakbizottságának legutóbbi ülésén megszavazták, hogy a 2017-ben megvalósítandó programok között ez is szerepeljen, költségvetésként pedig 2,5 millió eurós, több mint 750 millió forintos támogatást rendeltek hozzá.

Az Európai Parlament plenáris ülésének formális jóváhagyása után határozzák meg a pontos feltételrendszert, amely alapján a címet odaítélik majd a pályázó településeknek, illetve régióknak - tájékoztatott a képviselő. Ujhelyi István hangsúlyozta, a döntés fontos a turisztikai szektor és a regionális együttműködésben gondolkodó európai városok, így a programban várhatóan résztvevő magyar települések és turisztikai vállalkozások számára is.

Kifejtette: a turizmus a harmadik legerősebb gazdasági ágazat Európában, amely közel huszonötmillió embernek ad megélhetést és közel 350 milliárd euró éves bevételt teremt. Tavaly több mint 455 millió turista érkezett az Európai Unióba, számuk az elmúlt időszak krízisei nyomán sem csökkent jelentős mértékben. A válságok, így többek között a terrorfenyegetettség azonban felerősíti a stratégiai gondolkodás és a turizmus összehangolt fejlesztésének szükségességét - fogalmazott.

A szocialista EP-képviselő hozzátette: a cím elnyeréséhez egyebek mellett egyedi turisztikai programot kell létrehoznia majd a pályázó városoknak, illetve régióknak. Alapvető fontosságú, hogy a címet elnyerő települések egyedi innováción alapuló turisztikai eredményt mutassanak fel - tette hozzá.

Szerző

Betiltotta volna a PM rendezvényét a "Fidesz csicskája", de nem sikerült

A Párbeszéd Magyarországért (PM) a Nemzeti Választási Bizottság első fokú tiltó döntése ellenére is megtartja a vasárnap délutánra tervezett, "Állj ki az erőszakmentes Magyarországért!" elnevezésű Kossuth téri rendezvényét. Szabó Tímea társelnök azt mondta, nem választási nagygyűlést, hanem egy olyan rendezvényt tartanak, amelyen nemet mondanak a gyűlölet- és félelemkeltésre.

A párt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a képviselő úgy fogalmazott: a kormány semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy félelemben tartsa az embereket és hogy saját szempontjából nézve sikeressé tegyen egy értelmetlen népszavazást. Ezért a Nemzeti Választási Bizottság, a "Fidesz csicskája" fals jogi indokokra hivatkozva próbálja betiltani a PM vasárnapi megmozdulását - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a rendőrség már egy hónapja tudomásul vette a rendezvényükről szóló bejelentést. Érvelése szerint ha választási nagygyűlést tartanának, akkor a rendőrség ezt nem tehette volna meg. 

Szabó Tímea azt is bejelentette, hogy pártjuk fellebbezni fog az első fokú határozat ellen, erre öt napjuk van, így vasárnapig nem születik jogerős döntés az ügyben.

Karácsony Gergely, a párt másik társelnöke is azt mondta, hogy a rendezvény nem választási nagygyűlés, hanem egy politikai kezdeményezés. A PM egy új logót és egy új vitairatot készít, mert szeretnének párbeszédet indítani arról, hogy mi legyen a baloldal ajánlata Magyarország számára - fogalmazott.

Azt is kijelentette, hogy a PM számára ez a népszavazás "nem létezik", ezért nem is tudnának választási nagygyűlést tartani egy olyan eseményhez kapcsolódva, amelynek nem fogadják el a legitimitását.

Szerző