Bombariadó! Lezárták a Margit hidat

Publikálás dátuma
2016.09.29. 16:32
Fotó: Népszava
Bombariadó miatt lezárták a Margit hidat - tudta meg az Origo. 

A portál szerint ezúttal is egy gazdátlan csomag miatt értesítették a hatóságokat. A tűzszerészek már a helyszínen vannak, most vizsgálják át a táskát.

Ahogy lapunk is megírta, a szombat esti Teréz körúti robbantás óta szinte minden napra jutnak riasztások, volt már a Déli pályaudvarnál, a XIII. kerületben, a Teréz körúton, de szerencsére eddig ezek mindegyike téves riasztás volt.

Szerző

Bankot raboltak volna Aradon - Fegyveres támadót keresnek

Fegyveres bankrablást  kísérelt meg egy aradi bankfiókban egy álarcos férfi csütörtökön, a támadásban senki sem sérült meg, az elkövető elmenekült.

A román hírtelevíziók helyszíni tudósítói szerint a bankrablási kísérlet megdöbbentette az aradiakat, Romániában ugyanis sok vagyon elleni bűncselekményt követnek el, de ritkán fordul elő fegyveres támadás bankfiók ellen. Helyi idő szerint délben egy álarcos férfi lépett be egy fegyvernek látszó tárggyal a mikelaki városrészben található BCR-bankfiókba, megfenyegette a bank egyik alkalmazottját, a pénztárban található készpénz átadására szólította fel őt.

A bankfiókban egy ügyfél is tartózkodott, aki a Mediafax hírügynökség szerint megpróbálta leteperni a támadót, miközben ő arra várt, hogy pénztáros odaadja a pénzt. Ez nem sikerült ugyan neki, a tettes őt is megfenyegette, de közbeavatkozása megijeszthette a támadót, aki néhány bankjegyköteget felkapva elfutott. A tanúk szerint a mozgásából ítélve a bankrabló fiatal volt.

Az elrabolt összeget (vagy annak egy részét) percekkel később egy közeli utcában, a banktól alig 200 méternyire megtalálták egy hátizsákban, amelyet a rablás tanúi korábban az elkövetőnél láttak. A hátizsákban 86 ezer lej (6 millió forint) volt. Ugyanott egy szemeteskukából előkerült egy pár kesztyű, az álarc és a támadáshoz használt fegyver, amelyről kiderült, hogy játékpisztoly. Az elkövetőt egyelőre nem találták meg.

Szerző
Témák
bankrablás Arad

A Fidesz zsarolta a politikust, hogy lépjen ki a Jobbikból?

Publikálás dátuma
2016.09.29. 15:44

Volner János Facebook-oldalán posztolta, mi történt vele a napokban. A Jobbik politikusa leírja, hogyan próbálta rávenni egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó, hogy lépjen ki saját pártjából, majd támadja Vona Gábort. A képviselő szerint a titkos találkozón elhangzott az is, hogy MSZP-s, SZDSZ-es, LMP-s politikushoz hasonlóan ő is nagyon jól járhatna így.

"Érdekes és tanulságos beszélgetésen estem túl egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozóval. Titkos találkozót kért, mondván, erősen bizalmas információkat szeretne velem megosztani. A találkozó elején megkért, tegyem le a telefonom, vegyem ki belőle az akkut, nehogy valamilyen nyoma maradjon a beszélgetésünknek. 

De a java csak ezután következett. Elmondta, hogy "meglátása szerint" több volt MSZP-s, SZDSZ-es, LMP-s politikushoz hasonlóan én is járhatnék nagyon jól. A Fidesznek minden lehetősége adott arra, hogy még az unokáim is gazdagságban éljenek. Ezért "mindössze" annyit kell tennem, hogy kiszállok a politikából és búcsúzóul "keményem betámadom" a Jobbikot és személyesen Vona Gábort. Biztos benne, hogy ezt a Fidesz nagyon bőkezűen meg fogja nekem hálálni - írja Volner, aki a beszámoló szerint a zsarolást sem úszta meg. 

A képviselő azt írja, hogy a vállalkozó azt mondta, ha nem megy bele az alkuba, akkor hamar a Nemzeti Nyomozó Iroda kihallgatószobájában találhatja magát, Tállai Andrástól pedig a volt cégeivel kapcsolatban büntetőeljárásra számíthat. Volnert azzal is megfenyegették, hogy Simicska Lajossal folytatott beszélgetéséről készült felvétel is nyilvánosságra kerül róla. 

A bejegyzésben a Jobbik politikusa megjegyzi, hogy nem tudja, hová fog még Orbán Viktor rendszere aljasulni, de ha ez igaz, ezek még nagyobb gazemberek, mint amit feltételezett róluk.

A teljes bejegyzést itt olvashatja:

Szerző