Együtt: kudarc lesz a Fidesznek a népszavazás

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke szerint kudarc lesz a Fidesznek a vasárnapi kvótanépszavazás, a választók el fogják utasítani a kormánypárt "figyelemelterelő, hazug" politikáját. 

A népszavazástól való távolmaradásra buzdító Szigetvári Viktor csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "Orbán Viktor kivonta magát a kampányból, mert ő is tudja, hogy október 2-án a választók nem fognak neki bizalmat szavazni".

Szigetvári Viktor hangoztatta: a kvótanépszavazás eredménytelensége esetén annak Orbán Viktorra nézve is következménye kell, hogy legyen. A pártelnök az Együtt, a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa) és a Párbeszéd Magyarországért párttal közösen folytatott kampányra utalva közölte: "a magyar társadalom hülyítésére nemet mondó" akcióra 15 millió forintot gyűjtöttek össze.

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja azt mondta: az emberek tudják, hogy a Fidesz "gyűlöletkampányával" saját kormányzóképtelenségéről, tehetségtelenségéről és "lopásairól" akarja elterelni a figyelmet.

A politikus súlyosnak nevezte, hogy Magyarországon kizárólag Orbán Viktor tudja, mi a célja a kampánynak, és "ezt saját emberinek sem mondja el". Az eredménytelen népszavazás a Fidesz bukásának egyik legfontosabb lépcsőfoka lesz - hangoztatta.

Szerző

Nem hívott vissza az MSZP egy „bolsevik rémuralmi figurát”

Nem akarok vitázni Stumpf András értékelő típusú kijelentéseivel, de pontosítani érdemes a tényeket – reagált a Népszavának Barabás János, miután a Mandiner megdöbbenve adta hírül, hogy az MSZMP Központi Bizottsága rendszerváltozás előtti egyik utolsó titkárát választották meg múlt szombaton az MSZP választmányának egyik elnökhelyettesévé.

Barabás emlékeztetett, hogy ez a szerepvállalása nem újdonság, hiszen 1990 óta háromszor töltötte már be a szocialista választmány elnökhelyettesi posztját, és volt a testület stratégiai bizottságának vezetője is. Nem most hívott vissza tehát az MSZP egy „bolsevik rémuralmi figurát” – folytatta fanyarul Barabás János – "hiszen alapító tagja vagyok a szocialista pártnak és első perctől folyamatosan tagja vagyok a választmánynak is".

Ennek a „helyismeretnek” és az utóbbi évtizedekben szerzett menedzseri tapasztalatainak köszönhető, hogy most is koordinálhatja a választmányban hamarosan létrejövő 18 szakmai kabinet programalkotó munkáját. Ezt a feladatot látta el 1998 és 2006 között a párt József Attila Alapítványának elnökeként is, akkor senkiben nem vetődött fel, hogy az MSZP bolsevik mintákat vesz át és visszahozza a régi kádereket, mert nincsenek új arcok a párt környékén – tette hozzá Barabás pontosítandó a tényeket.

Az MSZP választmányi elnöke az Indexen reagált a Mandiner kritikájára. Hiller István szerint nem rossz üzenet, hogy egy MSZMP KB-tagot választottak meg a szocialisták egy vezetői posztra, szerinte az lenne a valódi rossz üzenet, ha nem tartják tiszteletben a demokratikus szavazást. Szombaton ugyanis 8 jelölt közül választották meg elektronikus, tehát titkos szavazással a párt választmányának tagjai a 7 helyettest. Közülük még nem ismeri mindenki a rá váró feladatokat, ezt a jövő héten véglegesítik – pontosította tovább a kritikus cikket Hiller.

Szerző
Témák
Barabás János

Bombariadó! Lezárták a Margit hidat

Publikálás dátuma
2016.09.29. 16:32
Fotó: Népszava
Bombariadó miatt lezárták a Margit hidat - tudta meg az Origo. 

A portál szerint ezúttal is egy gazdátlan csomag miatt értesítették a hatóságokat. A tűzszerészek már a helyszínen vannak, most vizsgálják át a táskát.

Ahogy lapunk is megírta, a szombat esti Teréz körúti robbantás óta szinte minden napra jutnak riasztások, volt már a Déli pályaudvarnál, a XIII. kerületben, a Teréz körúton, de szerencsére eddig ezek mindegyike téves riasztás volt.

Szerző