Körúti robbantás - Több száz bejelentés érkezett a rendőrségre

Publikálás dátuma
2016.09.29. 17:34
Fotó: Népszava
A Teréz körúti robbantás ügyében 320 bejelentés érkezett a rendőrségi zöld számra, és 160 kamerafelvételt foglaltak le - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Nagy Andrea arra is kitért, hogy az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra 18 video-, illetve képfelvételt töltöttek fel. A bejelentések ellenőrzése és a kamerafelvételek elemzése - a rendőrséggel együttműködve - folyamatosan zajlik. A szóvivő megerősítette azt a sajtóhírt, hogy a főügyészség által közzétett felhívásra önként jelentkezett a rendőrség által közzétett videofelvételen látható nő, aki pár lépésre haladt el a robbantásban megsérült két rendőrtől.

Nagy Andrea megismételte a főügyészség kérését, hogy ha van olyan ember, aki információval rendelkezik a robbantással vagy az elkövető személyével kapcsolatban, és eddig nem tette, jelentkezzen a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111-es zöldszámán. Bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is lehet tenni, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel a rendőrséggel együttműködve.

Szerző

Korrupcióinfó - Hadházy: Hol a 360 milliós ultrakönnyű repülő?

A vasárnapi népszavazás csak politikai trükk, mert "a menekültkérdéssel próbálja a kormány eltakarni a folyamatos lopást" - mondta az LMP társelnöke csütörtökön a bicskei befogadóállomás előtt.

Hadházy Ákos a sajtótájékoztatón azt mondta: szimbolikus a helyszín, jól jellemzi a mai politikai helyzetet: az egyik oldalon egy menekülttábor, amelyet rövidesen bezárnak, a másik oldalon üres építési terület, egy meg nem valósult projekt, amelyre 400 millió forintnyi uniós támogatást fizettek ki. A menekülthelyzet nagy probléma, ám még nagyobb, hogy "iszonyatos mennyiségű uniós pénzt lopnak el kormányzati segítséggel" - tette hozzá.

"Az is mutatja mennyire fontos eltakarni a folyamatos lopást, hogy Kocsis Máté fideszes polgármester szerdán beismerte, önkormányzati munkatársakat használnak népszavazási kampányra" - jelentette ki, hozzátéve: mindez hűtlen kezelés és hivatali visszaélés, mert a dolgozóknak nincs a munkaköri leírásukban a telefonálgatás, ráadásul a munkájukat sem végzik, ezért az LMP feljelentést tesz emiatt.

Hadházy Ákos elmondta, hogy a bátonyterenyei átrakodó-állomásnak is ugyanaz a cég volt a kivitelezője, mint a bicskeinek. Ott sem készült el semmi, csak a pénzt vették el, összesen 800 millió forintot, és mindkét esetben a Nemzetgazdasági Minisztérium volt a kifizető - tette hozzá.

A társelnök a Korrupcióinfó 35. című bejelentéssorozata keretében egy újabb ügyet is bemutatott: 360 millió forintot adtak egy kutatás-fejlesztési projektre, amelynek célja ultrakönnyű, merevszárnyú, helyből felszálló repülőgép kialakítása volt. Ha ez megvalósult, akkor világszenzáció, ha nem valósult meg, akkor pedig országos csalás - mondta. Közölte, hogy a támogatást egy győri székhelyű, felszámolás alatt álló, villanyszereléssel foglalkozó cég vette fel. A kormányhatározat szerint kifizetett és megvalósult projektről van szó - fűzte hozzá.

Megjegyezte, a csalást az követte el, aki felvette a támogatást, az NGM pedig társtettes, mert "kifizette a pénzt a semmire".

Szerző

Újra járható a Margit híd a bombariadó után

Publikálás dátuma
2016.09.29. 17:19
Fotó: Népszava
Megnyitották a fővárosban a Margit hidat, amelyet korábban lezártak egy gyanús csomag miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a 4-es és a 6-os villamosok ismét a teljes vonalon járnak, a 9-es, a 91-es, a 191-es és a 291-es buszok pedig újra az eredeti útvonalukon közlekednek.

A Nagykörúton, a Margit körúton, az Árpád fejedelem útján, valamint a Bem rakparton és az alsó rakpartokon ugyanakkor továbbra is torlódásra kell számítani a Margit híd felé - tették hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy gyanús csomagot találtak, amelyet a tűzszerészek átvizsgáltak.

Szerző
Frissítve: 2016.09.29. 18:13