"Propagandára jut pénz, szociális célokra nem"

Leszavazta a Fidesz a költségvetési bizottság mai ülésén azokat az MSZP-s javaslatokat, amelyek több pénzt biztosítottak volna a vészesen alulfinanszírozott gyermekhospice-ellátásra, az országos mentőszolgálatra és a szociális gyermekétkeztetésre - olvasható az MSZP közleményében.

A közlemény így folytatódik:

Az MSZP a romokban álló mentőszolgálat fejlesztésére és pénzügyi megerősítésére olyan indítványt nyújtott be, amely szerint az OMSZ költségvetése legalább az olimpiarendezéssel járó kiadás összegét, vagyis jelenleg 39 milliárd forintot érje el. A pécsi Dóri Háznak, ahol a közelmúltban már az áramot is ki kellett kapcsolni, 60 millió forint gyorssegélyt biztosítottunk volna, de két kivétellel a fideszes képviselők még ezt az összeget is soknak találták. A gyermekétkeztetésből hiányzó 3 milliárd forintot az MTVA idei költségvetéséből csoportosítottuk volna át, tehát úgy, hogy még a költségvetési hiánycél se változzon.

Mentőautókra, súlyosan beteg vagy nélkülözésben élő gyerekekre nem hajlandó tehát költeni a Fidesz, miközben a kormányzati propagandát sugárzó állami médiára idén és jövőre is számolatlanul szórják a közpénzt. Az üzenet világos.

Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

Mesterházy Attila, a Költségvetési bizottság elnöke

Velez Árpád, országgyűlési képviselő

Szerző

Szijjártó-számtan: 3,3 millió egyenlő Európa népességével

 A külgazdasági és külügyminiszter szerint 3,3 millió ember akaratát nem lehet semmibe venni sem Magyarországon, sem Brüsszelben, sem az EU egészében, ez ugyanis megengedhetetlen lenne.

Szijjártó Péter hétfőn egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre elmondta: a 3,3 millió szavazat több, mint ahányan annak idején Magyarország EU-tagságára voksoltak, és többen vettek részt a referendumon, mint amennyien a legutóbbi európai parlamenti választáson, és azokat sem kérdőjelezi meg senki.

Hangsúlyozta: az EU jövője szempontjából az a nyilvánvaló üzenete a népszavazásnak, hogy senki sem hagyhatja figyelmen kívül az európai emberek akaratát, és azzal szembenálló politikát folytatni nem lehet sem Brüsszelben, sem másutt. A magyarok álláspontja nagyon világosan kirajzolódott vasárnap - tette hozzá.

Szerző

Tudta? - A Fidesz-frakció támogatja az alkotmány módosítását

A Fidesz-frakció támogatja, hogy a vasárnapi kvótanépszavazás után az Országgyűlés alkotmányt módosítson, mint azt Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte - közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője.

Az alaptörvény-módosítási javaslat pontos szövegén dolgoznak, de várhatóan az lesz az iránya, hogy az alkotmány is kizárja, hogy Magyarországra kötelező érvénnyel telepíthessen be bárki nem magyar állampolgárokat a magyar parlament és kormány megkérdezése nélkül - mondta a politikus.

A vasárnapi referendum eredményét Kósa Lajos úgy értékelte: a miniszterelnök felhívására mintegy 3,3 millió ember fejezte ki azt, hogy nem kér a kötelező betelepítési kvótából.

"Soha még miniszterelnök mellett semmilyen kérdésben nem valósult meg olyan politikai egység, mint ami most a magyar kormányfő mögött" - fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint ez egy olyan erő, amely eldönti azt a politikai vitát, hogy mi a népszavazás eredménye.

Szerző