Baleset! - Nem jár az 50-es villamos (fotók)

Publikálás dátuma
2016.10.03. 17:39
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Személyautó ütközött az 50-es villamossal Budapest XVIII. kerületében, az Üllői út és a Beregszász utca kereszteződésében hétfő délután. Mindkét irányban áll a villamosforgalom.

A tűzoltók az autóból egy 50 év körüli eszméletlen férfit szabadítottak ki, akit átadtak a mentőknek. A villamoson senki sem sérült meg.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző

LMP: káros volt a népszavazás

 Teljes kudarcnak, érdektelennek de károsnak is értékelte a kvótanépszavazást az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos.

Szél Bernadett kijelentette: mivel a szavazók reakcióját már korábban is ismerte a kormány, a referendum fokmérője a részvételi arány volt. Azzal, hogy a népszavazás eredménytelen lett, a kabinet szerinte nem erősebb, hanem gyöngébb lett, mint anélkül lenne. Mindezért Szél Bernadett egyértelműen a kormányt tette felelőssé, ahogy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök magának állított csapdát.

Hadházy Ákos ezt azzal egészítette ki: három okból is káros volt a népszavazás. Szerinte a kormányfő előre tudta, hogy alaptörvényt kíván módosítani, most azonban úgy teheti azt meg, hogy külföldön nemcsak megvetik populista hecckampánya miatt, de ki is nevetik, alkotmánya ugyanis nem gránit-, hanem "sógyurma-szilárdságú".

Azért is károsnak nevezte a referendumot, mert sokakban keltettek általa "pánikszerű félelmet", de azért is, mert így elterelték a figyelmet az európai uniós pénzek ellopásáról.

Rámutatott arra is: a mintegy félmillió külföldön élő magyarból mindössze 11 ezer regisztrált a népszavazásra, vagyis mindössze 2-3 százalékuk, a honosítottat részvételi aránya pedig nem állapítható meg, mert nem tudható, közülük hányan haltak meg honosításuk óta. Ezért a választási rendszer megváltoztatását sürgette, amelyhez - mint mondta - az ellenzéki pártoknak együtt kell működniük.

Szerző

"Propagandára jut pénz, szociális célokra nem"

Leszavazta a Fidesz a költségvetési bizottság mai ülésén azokat az MSZP-s javaslatokat, amelyek több pénzt biztosítottak volna a vészesen alulfinanszírozott gyermekhospice-ellátásra, az országos mentőszolgálatra és a szociális gyermekétkeztetésre - olvasható az MSZP közleményében.

A közlemény így folytatódik:

Az MSZP a romokban álló mentőszolgálat fejlesztésére és pénzügyi megerősítésére olyan indítványt nyújtott be, amely szerint az OMSZ költségvetése legalább az olimpiarendezéssel járó kiadás összegét, vagyis jelenleg 39 milliárd forintot érje el. A pécsi Dóri Háznak, ahol a közelmúltban már az áramot is ki kellett kapcsolni, 60 millió forint gyorssegélyt biztosítottunk volna, de két kivétellel a fideszes képviselők még ezt az összeget is soknak találták. A gyermekétkeztetésből hiányzó 3 milliárd forintot az MTVA idei költségvetéséből csoportosítottuk volna át, tehát úgy, hogy még a költségvetési hiánycél se változzon.

Mentőautókra, súlyosan beteg vagy nélkülözésben élő gyerekekre nem hajlandó tehát költeni a Fidesz, miközben a kormányzati propagandát sugárzó állami médiára idén és jövőre is számolatlanul szórják a közpénzt. Az üzenet világos.

Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

Mesterházy Attila, a Költségvetési bizottság elnöke

Velez Árpád, országgyűlési képviselő

Szerző