Előfizetés

Kilónyi kokainnal bukott le egy német nő

Vádat emeltek egy 41 éves német nő ellen, aki csaknem egy kilogramm kokaint akart átszállítani Magyarországon egy nigériai férfi megbízására - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor azt írta, hogy különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt nyújtottak be vádiratot. A vádirat szerint a nő tavaly ismerkedett meg Németországban egy nigériai férfival, aki pénzszerzési lehetőségként felajánlotta neki, hogy csempésszen drogot Németországba. A vádlott elfogadta az ajánlatot. Idén januárban a férfi azzal bízta meg a nőt, hogy hatezer euróért szállítson kábítószert Brazíliából a megadott útvonalon, Magyarországon keresztül.

A vádlott Dortmundból Barcelonába, majd onnan pár nap után Brazíliába utazott azért, hogy Sao Paulóban átvegye a drogot. Néhány héttel később Magyarországra repült, a mintegy kilencszáz gramm kokaint kézitáskája két oldalába rejtette két, laposra préselt csomagban. A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték a nőt, ennek során megtalálták és lefoglalták a kábítószert tartalmazó csomagokat.

A vádlott öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - olvasható a közleményben.

Körúti robbantás - Meg akarja úszni, vagy újra támad?

Publikálás dátuma
2016.10.06. 12:07
FOTÓ: police.hu
Hamarosan elkészülhet a Teréz körúti robbantó profilja, ami nagyban segítheti a nyomozók munkáját. Szakértők szerint egy sértett emberrel lehet dolguk a hatóságoknak, aki most élvezi, hogy róla szólnak a hírek. Talán még sajnálja is hogy nem tudják pontosan ki ő, és ha lankad az érdeklődés, azt sem tartják kizártnak hogy újra támad - olvasható a hirado.hu portálon.

Azt már kizárták, hogy terrorista lenne, elvetették a magánéleti bosszú lehetőségét és mintha halványulna a rendőrséggel szembeni ellenszenv is, mint indíték – mondta Németh Zsolt kriminológus, aki szerint egy sértett személyiségről lehet szó, aki az egész társadalmat akarja büntetni.

Úgy tűnik, tehetséges ember, ért valamihez, de valamiképpen háttérbe szorult, és ha a figyelem csökken, veszélyesé válhat. Ugyanakkor az, hogy tíz napja nem találják, nem kerül senkinek a látókörébe, aki érdemi információval szolgálhatna a kilétéről, azt mutatja, hogy valahol csöndben meghúzódik. A kriminológus nem hiszi, hogy a robbantó kórosan pszichés lenne, és esetleg börtön helyett gyógykezelésre küldenék. 

A teljes cikket itt találja!

Tűzhalál Fertőrákoson - Oltás után találták meg a holttestet

Kigyulladt egy harminc négyzetméteres hétvégi ház csütörtök reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákos külterületén, a tűzben egy ember életét vesztette.

A ház teljes terjedelmében égett, amikor a tűzoltók megérkeztek. A lángok eloltása után, a ház átvizsgálása közben találták meg a holttestet.