Előfizetés

Babosék Szingapúrban

A pekingi kemény pályás női tenisztorna eredményeivel együtt a kínai fővárosban második körben búcsúzó, kazah–magyar összetételű, a női párosok között pillanatnyilag hatodikként rangsorolt Jaroslava Shvedova és Babos Tímea alkotta páros indulási jogot szerzett az október 23-án kezdődő, nyolc duó részvételével zajló szingapúri WTA-világbajnokságra.

„A 2016-os szezonban sokkal kisebb hangsúlyt fektettem a párosra, ráadásul nem is egy teljes szezont játszottunk végig Szlavával. Így a világbajnokság elérése tényleg igazán jó érzés!” – idézi saját honlapja a magyar teniszezőt, aki tavaly Kristina Mladenovic oldalán szintén szerepelt az Ázsiában rendezett tornán.

Vb több rendezővel?

Újabb tervvel állt elő Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó- szövetség (FIFA) elnöke: azt szeretné, ha a jövőben több ország közösen bonyolítaná le a világbajnokságot.

Ahogy fogalmazott: a futball-vb „gigantikus eseménnyé” vált, s ma már csak néhány olyan ország van, amely megengedheti magának a rendezést, és egyedül meg tudja szervezni a tornát. Amikor Infantino még az európai szövetség főtitkára volt, részt vett a 2008-as (Ausztria és Svájc) és a 2012-es (Lengyelország és Ukrajna) Európa- bajnokság szervezésében.

„Mindkettő siker volt. Meglátjuk, hogyan alakul a 2020-as kontinensviadal” – utalt arra, hogy négy év múlva Európa 13 városa, köztük Budapest ad otthont a mérkőzéseknek. A FIFA új elnöke hétfőn felvetette a 48 csapatos világbajnokság ötletét is.

Kapcsolódó
Bírálják Infantino terveit

Megműtötték Tomorit

A Győr női kézilabdacsapatának orvosa, dr. Balogh Péter csütörtök délelőtt megműtötte az ETO KC átlövőjét, Tomori Zsuzsannát.

Tomori tavaly decemberben, a Lengyelország elleni világbajnoki mérkőzésen sérült meg, majd rehabilitációja után újra edzésbe állhatott. Ezt követően újult ki a probléma, amit csak beavatkozással lehetett orvosolni.

„A probléma a vártnak megfelelően a szalagrögzítő csavar körüli kilökődési reakció volt, ezt sikerült megszüntetni. Az eredeti sérülése miatt beültetett szalag teljesen rendben van. A teljes felépülése várhatóan 3-4 hetet vesz igénybe, de egy hét múlva már elkezdhet bizonyos edzőmunkát végezni” – idézi az orvost a klub honlapja.

Kapcsolódó
Megműtik Tomori Zsuzsát