Lopott autóval szenvedtek balesetet - Elfogták a tolvajokat

Két motorkerékpárt és két autót lopott el egy nap alatt egy baksi férfi, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön. 

Szanka Ferenc közölte, a vagyon elleni bűncselekmények miatt a közelmúltban többször elítélt férfit a többi között lopás bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint a férfi vasárnapra virradóra a kerítésen átmászva jutott be egy mindszenti ingatlanra, ahonnan egy társával ellopott két, javításra váró motorkerékpárt. Az egyiket, miután eltörött a váza, útközben otthagyták, a másikat később a rendőrök foglalták le. 

Még ugyanezen az estén a férfi társaival egy személygépkocsit is ellopott, téglával beverték a jármű egyik hátsó ablakát, majd eltörték az indítószerkezetet, és megpróbálták betolni az autót, de ez nem sikerült, ezért az út szélén hagyták. A városban sétálva újabb járművet kerestek, és találtak is egy nyitva hagyott autót, benne a kulccsal. A gyanúsított és társai beültek és elindultak Mártély felé, de egy fának ütköztek - tudatta a csoportvezető ügyész.

Szerző

Tűz pusztított Érden, súlyos sérült is van

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete csütörtök reggel Érden, egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a Csilla utcában lévő, 30 négyzetméter alapterületű ingatlan tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt az udvaron tárolt több köbméternyi hulladékra is. A házban tartózkodó nő még ki tudott menekülni, közben az első információk szerint súlyos légúti égési sérüléseket szenvedett, ezért kórházba vitték. Az érdi tűzoltók a tetőn már megszüntették a lánggal égést, jelenleg az udvaron dolgoznak, illetve az utómunkálatokat végzik. Az ingatlan lakhatatlanná vált - tette hozzá a szóvivő.

Szerző
Témák
tűz Érd

Belefulladt egy kisfiú a kukoricahalomba

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség egy sombereki mezőgazdasági vállalkozó és alkalmi munkása ellen. A vád szerint az ő mulasztásuk miatt fulladt bele a kukoricahalomba egy kilencéves kisfiú tavaly novemberben - közölte a vádhatóság csütörtökön.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye felidézte: a vállalkozó telephelyén játszó három - 9, 10 és 11 éves - gyerek bemászott a terményszárítóba, az öt-hat méter magasra felhalmozott szemes kukoricához. A kilencéves kisfiú felmászott a terményhalom tetejére, elsüllyedt benne és megfulladt.

Az ügyészség szerint a baleset időpontjában a telephelyen tartózkodó vádlottak tudtak arról, hogy a tárolónál gyerekek játszanak, de ezt megengedték nekik, nem küldték el őket onnan. A szakértők megállapítása szerint mindkét férfi számos foglalkozási szabályt szegett meg, ami közvetlen összefüggésben áll azzal, hogy az egyik kisfiú meghalt, a másik kettő élete, testi épsége pedig közvetlen veszélybe került. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kilencéves kisfiúra elsüllyedése után mintegy tíz perc után találtak rá, egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Szerző