Igen sok bírálatot kapok a családomtól, hogy engem a tévéműsorokból csak a politika és a sport (kivéve a focit) érdekel. Megpróbáltam egy kicsit változtatni és leültem az RTL Konyhafőnök című műsorát megnézni. Nem tudom, hányan nézik a műsort, de biztos sokan, ezért csak annyit, hogy a résztvevők a műsoridő alatt két főzési vagy sütési feladatot oldanak meg. Az egyik ilyen nap alkalmával mindenki hozta magával a kedvenc főzési/sütési alapanyagát. Számomra már ezek is megdöbbentőek voltak, mert nem ám krumplit, lisztet, csirke vagy disznóhúst tettek az asztalra, mint kedvenc alapanyagot, hanem, rákot, őzgerincet, tonhalat és polipot. Igaz a Michelin-csillagos séf, aki a zsűriben ténykedik, már az előző adásban kijelentette, hogy a krumplit (burgonyát) örökre száműzné a konyhából. (Csak úgy megjegyzem, talán ezért nem járok én Michelin-csillaggal elismert éttermekbe.) Folytatva azonban a látottakat, nem fogják elhinni, de az asztalon elhelyezett alapanyagokból egy véres-hurkával kellett a versenyzőknek látványos és ehető főfogást elkészíteni. Az eredmény: a véres-hurkán kívül a rákhoz került cékla, áfonya; az őzgerinchez zöldségrizottó; a poliphoz kuszkusz, míg a tonhalhoz rizs, avokádó és libamáj. Most már csak az a kérdésem, hogy ezek a leendő szakácsok el tudnak-e majd készíteni egy Jókai bablevest vagy egy paprikás-krumplit? Végül még egy észrevétel: ez a műsor miért nem ajánlott 12 éven aluliak számára, különösen akkor, amikor létezik ezen az adón a Konyhafőnök Junior című műsor, ahol már korábban 10 éves junior is részt vehetett a versenyben?