Fodorék sem támogatják Orbán javaslatát

A Magyar Liberális Párt nem támogatja az alaptörvény hetedik módosítását, de Fodor Gábor pártelnök képviselőként a parlamenti vitában részt vesz.

A független képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a népszavazáson igennel voksolók képviselete arra kötelezi őket, hogy egyértelműen és határozottan álljanak ki a törvénymódosítás ellen. Az a kampány, amit Magyarország közel egy éve "nyög", arra volt jó, hogy a kormány elterelje a figyelmet a belpolitikai feszültségekről és a Fidesz számára kedvezőtlen botrányokról - jelentette ki Fodor Gábor. Azt is bírálta, hogy az alaptörvény-módosítás az LMP által szélsőségesnek tartott Jobbik támogatásával fog megvalósulni. Hozzátette, hogy a liberális párt az erősebb, föderálisabb Európában hisz, szemben a Fidesszel, amely a nemzetállamok laza szövetségét szeretné. Az Országgyűlés hétfőn kezdte meg a hetedik alaptörvény-módosítás általános vitáját az Országgyűlésben. Orbán Viktor miniszterelnök javaslatában az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltását kezdeményezte.

Szerző

Népszabadság, helikopterezés - Kóka visszaüzent Rogánnak

Kóka János, volt SZDSZ-elnök jó ideje visszavonult a nyilvánosságtól, politikai témákban különösen nem lehetett róla hallani, egészen a múlt hétig, amikor is Rogán Antal országházi felszólalásában ejtette ki a nevét a helikopterezés kapcsán. A volt politikus ezt már nem hagyta annyiban, és a propagandaminiszter urizálása, valamint a Népszabadság bezárása kapcsán leírta véleményét Facebook-oldalán.

A múlt héten vitáztak a képviselők Rogán Antal helikopterezéséről a Házban. A propagandaminiszter úgy védte meg magát, hogy az ügyben egy nagyon komoly tanulsága van: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának. Rogán azt még hozzátette, hogy ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János

Az említett volt politikus már jó ideje nem nyilatkozik politikai témákban, most mégis üzent közösségi oldalán Rogánnak. Mint írja: 

Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett, vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk.

Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá.

Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk.

Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni - üzente Kóka a miniszternek.

Szerző

"Diktátortempó" - Távol marad a vitától is az MSZP

Az MSZP nem vesz részt az alaptörvény hetedik módosításában, az arról szóló hétfői vitától és a későbbi szavazástól is távol maradnak a képviselői - erősítette meg sajtótájékoztatón a szocialisták frakcióvezető-helyettese.

Varga László azt mondta, senki nem adott felhatalmazást a Fidesznek az alkotmánymódosításra, a miniszterelnök és a kormánypárt egy kisebbség véleményére hivatkozik. "Diktátortempó" a kisebbség akaratát ráerőltetni a többségre, ezzel a miniszterelnök és a Fidesz csak saját hatalmi érdekeit szolgálja - szögezte le. Úgy értékelte, a döntés a nemmel szavazókat is sérti, mert a voksolás előtt ők sem ismerhették a mostani javaslat szövegét. Az MSZP demokratikus párt, tiszteletben tartja a többség döntését, nem asszisztál Orbán Viktor és a Fidesz "hatalomtechnikai játékaihoz" - mondta Varga László.

Az Országgyűlés hétfőn kezdte meg a hetedik alaptörvény-módosítás általános vitáját az Országgyűlésben. Orbán Viktor miniszterelnök javaslatában egyebek között az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltását kezdeményezte.

Lásd még: "Mészárosra, stadionokra van pénz" - Keményen bírált az ellenzék a Házban

Szerző