Rendőrautókat vert szét a feldühödött férfi

Megrongálta a rendőrség épületét és autóit Salgótarjánban egy német férfi, aki azon dühödött fel, hogy nem tudott bejutni a hatósághoz. A férfit gyorsított eljárásban 28 nap elzárásra ítélték - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője pénteken.

Bóna Gyula elmondta: a 46 éves német állampolgár ittas állapotban jelent meg a salgótarjáni rendőrkapitányság már bezárt épülete előtt, majd azon feldühödve, hogy nem tud bejutni, felmászott a rendőrségi parkolóban álló egyik autó tetejére és azon ugrált, majd a nála lévő kameraállvánnyal verni kezdett egy másik autót.

Ezután ráállt a bejárat melletti, műkőből készült díszgömbre, és próbált felkapaszkodni a ráccsal védett ablakhoz, de miután ez nem sikerült neki, a kőgömböt a talapzatáról a szolgálati autók felé rúgta. Az időközben az épületből kijövő rendőrök őrizetbe vették a dühöngő férfit, aki így végül bejutott az épületbe. A főügyész közölte: a férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték, ez idő alatt lefolytatták a nyomozást, majd a bíróság gyorsított eljárásban ítélte őt 28 nap elzárásra és 157 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Szerző

"Szégyen" - Kutyafuttató mellé került a Forradalom lángja

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány meggyalázta 1956 emlékét azzal, hogy a Forradalom lángja emlékművet a Kossuth térről egy II. kerületi kutyafuttató mellé helyezte át - mondta Gy. Németh Erzsébet, a párt elnökségi tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus felidézte, hogy 1996-ban Göncz Árpád köztársasági elnök javaslatára, közadakozásból épült fel a Kossuth téren a Forradalom lángja emlékmű. A Fidesz azonban 2012-ben, a Kossuth tér átépítésekor elvitette a Parlament elől, majd pár napja egy II. kerületi kutyafuttató mellett tűnt fel az 1956-os forradalom szimbóluma - hívta fel a figyelmet.

A DK budapesti képviselője közölte: szomorúnak tartja, hogy "a szégyenteljes áthelyezést" a teljes Fidesz-frakció és Tarlós István főpolgármester is megszavazta a Fővárosi Közgyűlésben. Emlékeztetett arra, hogy a döntés előtt felolvasta az áthelyezés ellen tiltakozó Mécs Imre nyílt levelét. Ebben az 1956-os halálraítélt a forradalom és a hősök emléke leggyalázatosabb megcsúfolásának nevezte, hogy az emlékmű új helyszíne annak a hírhedt börtönépületnek a szomszédságában található, ahol a forradalom résztvevőit vallatták, gyötörték és halálra ítélték. Gy. Németh Erzsébet kijelentette: a DK az "Orbán-rendszer" bukása után visszahelyezi az emlékművet a Parlament elé.

Szerző

Luxusmotorcsónakokat is adóztatnak Óbudán

Publikálás dátuma
2016.10.21. 15:27
FOTÓ: Thinkstock
Megadóztatja a luxusmotorcsónakok tulajdonosait Budapest III. kerületének önkormányzata január 1-jétől, az intézkedéstől ötmillió forintos bevételt várnak.

Az önkormányzatnak közleménye szerint természetvédelmi, turisztikai és evezős egyesületek "kedvezményezésének szempontjai alapján" vetik ki a települési adót a motoros vízi járművekre. Az adó alanya az a természetes személy, aki a negyedév első napján a motorcsónak tulajdonosa.

Az a jármű esik adókötelezettség alá, amelynek hajtómotor-teljesítménye meghaladja a 10 kilowattot, és amelyet tartósan vagy időszakosan a III. kerület közigazgatási határain belül tárolnak. Az adó mértékét sávosan, a kilowattban kifejezett teljesítmény szerint differenciáltan határozták meg - írták.

Hangsúlyozták: 50 százalékos kedvezmény illeti meg a hidrogén tüzelőanyag-cellás üzemű, valamint a tíz évnél idősebb motorcsónakok tulajdonosait, a rendvédelmi és mentési célú járművek tulajdonosai pedig mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól.

Felidézték, hogy 2017-től az állam szolidaritási adót szed az önkormányzatoktól a közoktatás finanszírozására. Az önkormányzati bevételek körének tervezett szélesítése ennek ellensúlyozását is szolgálja - közölték. A tájékoztatás szerint a motoros vízi járműveket terhelő települési adó nyomán hozzávetőlegesen ötmillió forint adónövekmény jelentkezhet a kerület költségvetésében. A javaslatot a képviselő-testület második fordulóban tárgyalta és fogadta el pénteken, az új rendelet január 1-jén lép hatályba - olvasható a közleményben.

Szerző