Új tulajdonosa van a Népszabadság kiadójának

Az Opimus Press Zrt. vásárolta meg a a Népszabadság kiadóját, a Mediworks Zrt.- t. A Gazdasági Versenyhivatal meglepő gyorsasággal adta ki az engedélyt.

Az Opimus Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető cég. Az adásvétel híre nem meglepetés, arra lehetett számítani, hogy a Mediworksöt kormányközeli vállalkozás veszi meg a Népszabadság bedöntése után, elsősorban a tucatnyi vidéki lapot is magában foglaló portfóliója miatt. Heinrich Pecina osztrák üzletember, a Mediaworksöt is magáénak tudó Vienna Capital Partners (VCP) cég tulajdonosa, a közelmúltban azt mondta: elege lett az egészből, meglehet, megválik magyar kiadó-vállalatától. 

Az Opimus Group Nyrt, (a vásárló Opimus Press anyacége) közleményt adott ki a tranzakcióról.

Ebben a következöket írják:

A Népszabadság napilap kiadásának felfüggesztését követően az OPIMUS PRESS Zrt. - áttekintve a társaság vagyoni és piaci helyzetét - ajánlatott tett a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek megszerzésére, mivel úgy ítélte meg, hogy a befektetés már most is meglévő jelentős értéke tovább növelhető.

Miután a Mediaworks Zrt. tulajdonosa ajánlatunkat 2016. október 17-én elfogadta és mai napon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét megkaptuk, az OPIMUS PRESS Zrt. megvásárolta a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100%-át.

Az OPIMUS PRESS Zrt. az újonnan megszerzett portfólió üzemeltetésének vizsgálata során elsőként és kiemelten foglalkozik a Népszabadság napilap újraindításának lehetőségével, és e tárgyban a döntést mielőbb meghozza. A döntésről az érdekelteket és a nyilvánosságot megfelelő időben tájékoztatjuk.

Szerző
Témák
Népszabadság
Frissítve: 2016.10.25. 20:28

Floridára összpontosít Clinton és Trump

Hillary Clinton demokrata párti és Donald Trump republikánus elnökjelölt két héttel az amerikai elnökválasztás előtt Floridára összpontosít, kedden mindketten a déli államban kampányoltak. 

Floridának döntő szerepe van az Egyesült Államok következő elnökének megválasztásában, ugyanis nagy népességű szövetségi állam, s 29 úgynevezett elektort ad az ott győztes jelöltnek. A bonyolult választási rendszerben az elnökség elnyeréséhez összesen 270 elektor voksát kell megnyerni. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint ebben a szövetségi államban is Hillary Clinton vezet, négy százalékkal.

Donald Trump már vasárnap óta Floridában kampányol, hét várost keres fel. Először Naples városában, majd Tampában járt, kedden pedig West Palm Beachben igyekezett meggyőzni fogyatkozó híveit. S bár mindenütt azt hangoztatja, hogy nyerni fog, a Politico című lap értékelése szerint a republikánus elnökjelölt egyetlen esélye Floridában az, ha sokan távol maradnának az urnáktól, ez azonban szinte kizárt. Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy az államban 71 százalékos lesz a részvétel, s a korai szavazásokon - amelyek már Floridában is megkezdődtek -, amerikaiak hosszú sorai várakoznak a szavazóhelyiségeknél, ez pedig, elemzők szerint, a demokraták pozícióit erősíti.

Tampában és West Palm Beachben is Trump visszautasította demokrata párti vetélytársa állításait, miszerint szoros kapcsolatok fűzik őt Oroszországhoz és Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. "Szörnyű rossz dolgokat mondanak Putyinról, aztán pedig tárgyalni akarnak vele? Vajon Putyin miért hajlana erre? Emberek, minket nem okos politikusok irányítanak" - állította Trump.

Hillary Clinton hétfőn még az északkeleti New Hampshire államban volt, ahol ismét megkérdőjelezte Trump alkalmasságát az elnökségre, és ezúttal Trumpnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni moszuli offenzíva sikerét vitató kijelentéseit ostorozta. "Már azelőtt a vereséget hirdette, hogy a csata elkezdődött volna" - fogalmazott Clinton.

Szerző

Támadnak a horrorbohócok Ausztriában is

Publikálás dátuma
2016.10.25. 18:04
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Egyre több bohócjelmezes támadást követnek el Németország mellett Ausztriában is: Stájerországból, Karintiából és Salzburgból is érkeztek jelentések ilyenről, és a rendőrség keddi közlése szerint Tirolban is lecsaptak a horrorbohócok, hárman rontottak rá egy 19 éves fiatalra a hétvégén.

Az Inn-völgyi Schwaz városban két jelmezes a bokorból ugrott ki és ráijesztett a fiúra, a harmadik bohóc pedig menekülés közben baseballütővel támadta meg. A 19 éves fiatal megsebesült, a tettesek ellen nyomozást indítottak, de eddig sikertelen volt.

Hétfőn este a felső-stájerországi Mürzzuschlag településen egy 16 éves lánynak menekülnie kellett egy bohócjelmezes támadó elől. A lány két barátjával együtt egy mélygarázs felé tartott, amikor a maszkos támadó ráijesztett. Menekülés közben a lány leesett a lépcsőről, sérülését kórházban látták el. A nyomozás eddig ott is eredménytelenül zajlott, így a rendőrség a lakosság segítségét kérte.

Vasárnap este a karintiai Feldkirchenben egy nőre ijesztett rá egy bohócnak öltözött férfi. Vasárnap késő este ugyanebben a tartományban, Villach városban egy 16 éves diáklányt futás közben ijesztett meg egy horrorbohóc. Az áldozat bokorba zuhant, sérülése miatt kórházba vitték. A rendőrség testi értés miatt nyomoz.

Pénteken a salzburgi Bischofshofenben egy bohócjelmezbe öltözött, 14 éves fiatalt állítottak elő, mert meg akart állítani egy autót, és eközben egy barátjával le akarta fényképeztetni magát. Vallomása szerint mindazonáltal senkit nem akart megijeszteni. A tartomány további két településén, Grödigben és Gollingban több 15-18 éves fiatalt hallgatott ki a rendőrség, mivel jelmezben ijesztgetni akarták az embereket, és mindezt a közösségi média felületein akarták közzétenni.

A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a beöltözésnek nem, azonban az ijesztgetésnek büntetőjogi következménye lehet, és testi sértés vagy fenyegetés miatt eljárást indíthatnak.

Szerző