Kinek mi köze hozzá?

Publikálás dátuma
2016.10.25. 22:48

Pápai Gábor rajza.

Szerző

Paul Lendvai új könyve megjelent magyarul is

Publikálás dátuma
2016.10.25. 22:30
Paul Lendvai a könyvbemutatón FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Néhány héttel az osztrák premier után tegnap bemutatták Paul Lendvai új, 17. könyvének magyar kiadását. Az Új honfoglalás címmel, Nádori Lídia fordításában megjelent kötet az Örkény könyvesboltban debütált, telt ház előtt, a szerző beszélgetőpartnere Király Júlia közgazdász és Kőrössi P. József, a Noran Libro kiadó vezetője volt. 

A könyv első részében széles ecsetvonásokkal megfestett Orbán-portré olvasható, a második etap pedig a jelenkori Magyarország, vagy ahogy Király Júlia nevezte, Orbanisztán leírása. "Ma Magyarországon bátorság ezt a könyvet kiadni" - mondta a közgazdász, aki szerint az Új honfoglalás mementónak sem utolsó, "hogy ne feledjük a botrányokat", amelyek a magyar miniszterelnök országlását övezik. A bemutatón a szerző elmondta, az érdekelte leginkább a könyv írása közben, hogyan lett az Orbán-fenoménből, és így az országból az, ami. A politikai életrajzként is értelmezhető kötet német kiadása egyébként Orbán Magyarországa címmel látott napvilágot - a legfrissebb hírek szerint az Ausztriában hatezer példányban megjelent könyvet a nagy érdeklődésre való tekintettel nemsokára utánnyomják.

Szerző

Hidegfront záporokkal, széllel

Publikálás dátuma
2016.10.25. 22:16
FOTÓ: Thinkstock
Szerdára virradóra esővel, záporokkal hidegfront érkezik, majd napközben észak-északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, a legtöbb felhő a középső megyék fölött marad.

Egyre kevesebb helyen, délután már csak a középső megyékben fordulhat elő elszórtan eső, zápor. Utóbbi tájak kivételével feltámad az északias szél. Hajnalban 8-14, délután 12-16 fokot mérhetünk. Hidegfronti hatás érvényesül.

Szerző