Andy "kaszinókirály" Vajna csatornái kitúrják a Nat.Geo-t

Publikálás dátuma
2016.11.03. 20:30
Népszava fotó/Molnár Ádám
2017. januárjától jelentősen megváltozik a Telekom IPTV és digitális kábeltévé programkínálata is, érkezik a TV2 Csoport portfóliójának összes, eddig még hiányzó tagja - írja a dtvnews.hu

Persze, miután kell a hely az újaknak, lesznek nagy búcsúzók is, például a FIC összes csatornája. 

Az összes programcsomagból kikerülnek a következők: National Geographic Channel, National Geographic Wild, FOX, Baby TV, National Geographic Channel HD, National Geographic Wild HD, MTV Hits, FilmBox Premium, Viasat Nature/History HD, Sky News és D1TV.

Lesz viszont Humor+, Spíler TV,  Kiwi TVés Chili TV. 

Hurrá. 

Szerző

Lesz May–Orbán találkozó

Theresa May meghívta Orbán Viktort, de nem biztos, hogy a találkozó már a jövő héten sorra kerül - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. 

A találkozón a Brexit utáni helyzet lesz terítéken, és a magyar-brit gazdasági kapcsolatok. "Jelenleg nincs semmilyen, külföldi látogatással kapcsolatos bejelenteni valónk" - válaszolta még hétfőn a Népszava kérdésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Szerző

Látogatóközpont a Rákoskeresztúri új köztemetőben

Publikálás dátuma
2016.11.03. 20:13
MTI Fotó: Soós Lajos
Balog Zoltán emberminiszter avatta fel a Rákoskeresztúri új köztemetőben a Nemzeti Örökség Intézetének új látogatóközpontját. Az intézmény nemzeti emlékhely, egyebek mellett az ott nyugvó '56-osok történetét mutatja be. 

A Rákoskeresztúri új köztemető 297-es parcellájában felépített új látogatóközpont a szomszédos 298-as, 300-as és 301-es parcellák és az abban nyugvók történetét mutatja be. A közeli Kisfogházzal, az egykori kivégzések legfőbb helyszínével együtt nemzeti emlékhely, amely a magyar történelmi emlékezetre máig ható események, a második világháború, a kommunista diktatúra, 1956 és 1989 mementója. A korábbi gyászhely megújítását egyebek mellett az indokolta, hogy kiderült, az emléktáblákon nemcsak az áldozatok, hanem köztörvényes bűnözők és háborús bűnösök neve is szerepelhet.

Az 1886-ban (valójában Kőbányán) megnyitott temető legtávolabbi parcelláiba 1944-től a sírhelyet megfizetni nem tudó szegényeket temették, majd a második világháború után a börtönben, a rabkórházban és a kistarcsai internálótáborban elhunytakat, a kivégzetteket, köztük köztörvényes bűnözőket, és politikai elítélteket is. Az ott eltemetett halottak teljes és hibátlan névsorát szinte lehetetlen összeállítani, mivel több sírhelyhez nem lehet nevet társítani, az azonosítások pedig sokszor esetlegesek a nyilvántartások megbízhatatlansága, egymásnak ellentmondó adatai miatt.

A Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott Rákoskeresztúri új köztemető nemzeti emlékhely emlékérem a köztemető látogatóközpontjában

A Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott Rákoskeresztúri új köztemető nemzeti emlékhely emlékérem a köztemető látogatóközpontjában

Azt intézet levéltári kutatásokat végeztet az elhunytakról, hogy minél pontosabb képet adhasson a parcellákban eltemetett emberekről. A méltó emlékezést, a kegyeletadást 1989-ig szinte lehetetlenné tette, hogy a titokban eltemetett halottak jelöletlen sírjaira nem emeltek hantot, azok besüppedtek, évtizedekig méltatlanul "homorultak". Erre utal a látogatóközpont jelmondata: "Hol sírjaik homorultak" - áll a NÖRI tájékoztatójában.

A látogatóközpont két ütemben készült el; először Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 25. évfordulójára, 2014. június 16-ára a hat hektár területű nemzeti emlékhely újult meg. 

Szerző