Nikolics nem játszhat a magyar válogatottban

Publikálás dátuma
2016.11.07. 09:05
Forrás: Facebook
Nikolics Nemanja is betalált a címvédő Legia Warszawa színeiben a Cracovia ellen 2-0-ra megnyert találkozón a lengyel labdarúgó-bajnokságban. Később viszont rossz hírt közölt a magyar válogatott csatára, eltörött az ujja, ezért az év két utolsó mérkőzésén nem játszhat.

A vasárnapi mérkőzésen a magyar válogatott támadó végig pályán volt a Bajnokok Ligája-szereplő varsói együttesben, és a 43. percben ő szerzett vezetést csapatának. Nikolics vasárnap késő este hivatalos Facebook-oldalán arról számolt be, hogy eltört az ujja, amely már a nyári, franciaországi Európa-bajnokság előtt is megsérült.

"Kénytelen vagyok kihagyni a válogatott vb-selejtezőjét és a svédek elleni meccset. Beszéltem a szövetségi kapitánnyal, aki elfogadta a lengyel orvosok döntését, hogy nem utazhatok haza, és jobbulást kívánt" - írta a kórházból közösségi oldalán a csatár a jövő vasárnapi, Andorra elleni világbajnoki kvalifikációs találkozóra és a két nappal később sorra kerülő felkészülési mérkőzésre utalva. Hozzátette, az orvosok műtétet javasolnak, s a következő napokban fog eldőlni szükség lesz-e az operációra.

"Nagyon bánt, hogy nem csatlakozhatok a kerethez, de meg kell értenem, hogy amennyiben nem akarok sokat kihagyni, most a teljes gyógyulásra kell koncentrálnom. Ugyanakkor nézni fogom mindkét meccset, lélekben a fiúkkal leszek, és nagyon szurkolok, hogy az idei utolsó két feladatot is sikerrel vegye a csapat" - mondta.  A támadónak a gyűrűsujja sérült meg a bal kezén - amint arról a magyar szövetség a honlapja is beszámolt. A Legia - amely sorozatban harmadik bajnokiján győzött - 15 fordulót követően ötödik a lengyel élvonalban, hátránya nyolc pont a listavezető Jagiellonia mögött.

Szerző

Hosszú Katinkát kizárták 50 m gyorson

Hosszú Katinkát kizárták 50 m gyorson a százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok világklasszis így „csak” tizenhat aranyéremmel zárta a versenyt, ennyi számban indult még.

Kizárása heves indulatokat váltott ki. Érdekes módon, senki sem vitatta, hogy Hosszú a „rajt” jelzés előtt bemozdult, ezért a versenybíró a szabályok szerint járt el, amikor „kivette” az úszónőt a mezőnyből. A versenyző és stábja azonban méltányosságot kért a versenybíróságtól, arra hivatkozva, hogy Hosszú csupán megmozdult, de ezzel nem szerzett előnyt a vetélytársakkal szemben. A versenybíróság elismerte, hogy előnyhöz nem jutott a sportoló, viszont a szabályt megszegte, ezért maradt a kizárás, ráadásul ilyen esetekben nem lehet méltányosságot kérni, ezért nem is igazán volt mit elbírálni…

Viharokat kavart a decemberi világbajnokságra utazó keret összeállítása is. Bár az elnökség még nem hagyta jóvá a kanadai Windsorba utazó névsort, az már kiszivárgott, hogy Hargitay András szövetségi kapitány Verrasztó Dávid mellett nem a második legjobb idővel rendelkező Gyurta Gergelyt, hanem a nála hat tizeddel gyengébb idővel rendelkező Bernek Pétert nevezte 400 m gyorson. A szakember azzal érvelt, hogy egy napon rendezik az 1500 m és 400 m gyors előfutamait, és Gyurta a hosszabb távon indul, a két szám pedig túl megterhelő lett volna számára.

Szerző

Újra versenyben Fa Nándor

Publikálás dátuma
2016.11.07. 06:55
FOTÓ: NÉPSZAVA
Vasárnap kora délután elrajtolt a Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny mezőnye a franciaországi Les Sables d’Olonne-ból. Tíz ország 29 indulója közt immár harmadszor indul az egyetlen magyar, Fa Nándor. 

Húsz éves szünet után száll ismét versenybe a kikötés nélküli földkerülő vitorlásversenyen, amit a szakértők a legnehezebben teljesíthető egyszemélyes óceáni kihívásnak tekintenek, hiszen a hajósok nem kérhetnek külső segítséget sem. 

A több mint 40 ezer kilométeres távnak saját tervezésű és jelentős részben saját építésű Spirit of Hungary (Magyar szellem) nevű hajójával vágott neki, amit a vízre bocsátása óta eltelt két évben is folyamatosan továbbfejlesztett. A múlt héten az időjárási előrejelzések alapján az MTI tudósítójának azt mondta, az első napokban biztosan gyorsan lehet haladni, és összességében 90-100 nap alatt szeretné teljesíteni a távot.

Fa Nándor először 1992-93-ban indult a versenyen, akkor 128 napos hajózás után ötödikként ért célba. A négyévente megrendezett vetélkedésbe csak a legjobb vitorlázók mernek belevágni, de a technika és a szerencse még így is közbeszólhat. A magyar versenyző második kísérletét éppen technikai gondok sorozata miatt volt kénytelen feladni.

Az idén augusztusban a Népszavának adott hosszabb interjúban kijelentette, hogy a Spirit of Hungary jó és biztonságos hajó, amivel az erős középmezőnyben látja a helyét, ha sikerül kihoznia a a vitorlásból és magából is a maximumot. A 63 éves sportember a második legidősebb a mezőnyben. Mint mondta, a Vendee Globe „valamennyi pillanatát minden porcikájában meg akarja élni”, mert ez az utolsó földkörüli kihívás, amit vállal.

Szerző