Győrkös István fia a rendőrséget hibáztatja a bőnyi gyilkosságért

Publikálás dátuma
2016.11.10 10:48
A bőnyi rendőrgyilkosság áldozatára emlékeznek rendőrök az Országos Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi, Teve utcai székháza elő
Fotó: /
Egy elhibázott és otromba rendőri intézkedés vezetett Pálvölgyi Péter nyomozó halálához, és a mi családunkat ért traumához is - nyilatkozta a Borsnak Győrkös István fia. A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi hiába ígérte, mégsem tett vallomást hétfőn.

Győrkös István fia elmondta: érthetetlen számára, hogy a több mint húsz éve „na­gyító alatt” lévő édesapjánál miért pont most akartak házkutatást tartani. – Sok kérdés felmerül, amelyekre egyelőre nem kapunk választ. Nemcsak a rendőr családját, hanem a miénket is hatalmas trauma érte. Édesanyám az infarktusa után még most is kórházban van. Az apám is majdnem belehalt a haslövésbe, vele még egyetlen családtag sem beszélhetett, amióta előzetes letartóztatásba helyezték - nyilatkozott a gyanúsított fia, aki szerint a gyilkosság egy szakszerűtlen rendőri beavatkozás eredménye. "Otromba dolog így be­rontani egy 76 éves ember és 73 éves felesége házába. Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán ki lőtt először" - vetette fel az ifjabb Győrkös, hogy esetleg a rendőrök kezdték a támadást.

Hétfőn írtuk, hogy Győrköst kihallgatták a tököly rabkórházban, de akkor még nem lehetett tudni, hogy tette-e beismerő vallomást, ahogy azt az ügyvédje ígérte a múlt héten. A Bors információi szerint a gyanúsított végül elzárkózott a válaszadástól.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke korábban úgy nyilatkozott a gyilkosságról, hogy személyes véleménye szerint az szakmai hiba miatt következett be. Ennek nem szabad előfordulnia még egyszer, hiszen egy rendőrtiszt életébe került az akció. Hozzátette, hogy a Nemzeti Nyomozó irodánál vizsgálat folyik az ügyben; személyesen azt gondolja, a Bőnyön történteknek következménye kell hogy legyen.

Szerző
2016.11.10 10:48

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában

Publikálás dátuma
2018.11.19 15:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Két nőt támadott meg egy férfi pár saroknyira a Blaha Lujza tértől szerda este.
Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerdán késő este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI megkeresésére. A Ripost hétfői számában azt írta, hogy egy férfi két nőt is megtámadott a Blaha Lujza tértől pár saroknyira lévő Vas utcánál, de az egyiküknek sikerült elmenekülnie. A rendőrség az újsággal azt közölte, hogy bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére azt mondta, a kerületi kapitányság egy rendbeli szexuális erőszak, és további egy rendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt indított eljárást.
Szerző
2018.11.19 15:03
Frissítve: 2018.11.19 15:03

Megütötte, majd bezárta tanárát a tornaterembe egy pécsi diák

Publikálás dátuma
2018.11.19 14:36
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A fiatal korábban az egyik iskolatársát is bántalmazta.
Könnyű testi sértés, garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiú ellen – írja a police.hu. A gyanú szerint a fiatal még 2017. szeptemberében egy pécsi iskolában megrúgta, majd többször meg is ütötte egyik iskolatársát, aki a bántalmazás során könnyebben megsérült. A fiú novemberben megütötte egyik tanárát is, akit ezután hét iskolatársával együtt bezárt a tornaterembe. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
2018.11.19 14:36